Diverse soorten groenten
Gezondheid

3 vragen aan: Lien Willaert

10.02.2015
door Fokus Online

Aan welke eisen moet een gezonde maaltijd voldoen?
“Er moeten voldoende groenten op mijn bord liggen. Die hoeven niet rauw te zijn, geroosterd of gegrild mag ook. Liefst daarbij een caloriearm sausje zodat het smaakvol is. Daar mag nog een stukje vlees of vis bij en kies af en toe eens voor vegetarisch. En neen, ik weer aardappelen niet, maar houd het beperkt of ik bereid ze op een caloriearme manier.”

Hoe overtuig je de rest van de familie om gezond te leven?
“Dat is helemaal niet zo moeilijk. Ik ben een Bourgondiër, ik eet zeer graag op reis en op restaurant, maar als ik zelf kook zal ik dat op zo’n manier doen dat het gezond én lekker is. Ik boet niet in op kwaliteit en daardoor overtuig ik ook de rest van de familie om mee te eten.”

Heb je gezonde supertips?
“Er zijn veel manieren om gezond te koken. Sauzen zijn in principe een boosdoener, maar je kan een soep of puree romiger maken door gewoon het binnenste van een courgette te gebruiken om hetzelfde effect als room te krijgen. En een leuk middeltje is xantana om een saus te binden, caloriearm en gezond.”

Vorig artikel
Volgend artikel