interieurtrends
Bouwen & Wonen


3 vragen aan… Paintfactory

07.08.2019
door Fokus Online

Welke interieurtrends zijn in? Margo Danneels, kleurenspecialiste bij Paintfactory vertelt over urban style, plaats voor planten en duurzame materialen.

Welke interieurtrends zijn out en welke zijn helemaal in?

“Een paar jaar geleden waren we met zijn allen compleet gek van een landelijk interieur. Of dan weer net het omgekeerde: strakke, witte hoogglansmeubelen. Die trends hebben plaats gemaakt voor een interieur in een iets meer urban style, met plaats voor veel groene planten en natuurlijke, duurzame materialen.

Woningen worden ook kleiner. Heeft dat effect op de inrichting van onze huizen?

“We wonen inderdaad steeds kleiner, maar we kiezen ervoor om onze woningen comfortabel en warm in te richten. Denk aan veel kussens op het bed en luxueus behangpapier aan de muur, of een gezellige open keuken waar vrienden en familie zich helemaal welkom voelen. Warme kleuren zoals terracotta, houten vloeren en marmeren accenten maken het geheel af. En goud en messing maken plaats voor hout en authentieke meubelen.”

Wat is de ultieme interieurtip?

‘De belangrijkste tip die ik je kan geven: alles kan en mag. Doe gewoon je eigen ding. Het is net leuk om te mixen en matchen.’

Vorig artikel
Volgend artikel