3.8 C
Antwerp
16 november 2018

Liefde is….
L
.

Zoetje hier, liefje daar: de koosnaampjes worden met Valentijn nog iets vlotter in de mond genomen dan op een gewone dag. Het is dé dag om je lief te verrassen. Ook Bekend Vlaanderen doet mee. Maar hoe romantisch komen zij uit de hoek met het feest van Cupido om de hoek? Hugo Segal, Roel Vanderstukken en Femke Herygers klappen uit de biecht.

Roel Vanderstukken, acteur, 4 jaar getrouwd

Wat is jouw meest romantische date?
“Op Valentijn is dat exact vijf jaar geleden. Het is de dag dat ik mijn vriendin ten huwelijk heb gevraagd. Eigenlijk vierden we voordien Valentijn niet echt. We vonden dat iets te commercieel, maar sinds die dag doen we dat wel. Het was een speciaal moment, dat ook samenhangt met het meest romantische cadeau dat ik al ooit gegeven heb.”

Wat is het meest romantische cadeau dat je hebt gegeven of gekregen?
“Mijn vriendin en ik hadden een aparte ruimte in een restaurant, met een televisietoestel. Ik herinner me nog dat ze dat raar vond, omdat er veldrijden op tv was. Nu goed, tijdens de opnames van mijn tweede CD had ik één liedje een beetje anders ingezongen, speciaal voor dat huwelijksaanzoek. En we hadden er ook een filmpje bij gemaakt. Toen dat begon af te spelen, was ze zo overdonderd, dat ze niet meteen besefte dat het om een huwelijksaanzoek ging. Dus ik moest het nog eens expliciet vragen. Ze antwoordde ja en ik moest gelukkig niet opnieuw naar huis met die verlovingsring (lacht). Dat jawoord is mijn mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen.”

Hoe verwen jij je geliefde?
“Dat hoeven niet altijd de grote cadeaus te zijn, ze is heel tevreden met kleine dingen. Als ik haar vertel dat ik bijvoorbeeld die avond niet thuis zal zijn en ik verras haar door lekker te koken, de haard aan te steken en gewoon gezellig samen te zijn, dan doe ik haar daar altijd heel veel plezier mee.”


Hugo Segal, zanger, 44 jaar getrouwd

Wat is jouw meest romantische date?
“Nicole en ik hebben al zoveel mooie momenten gedeeld, dus het is moeilijk om er één uit te pikken. Op onze cruises beleefden we al veel romantiek. Een stad zoals Sydney, Sjanghai of New York binnenvaren bij het ochtendgloren, dat is ontzettend romantisch. Aan de ene kant de zon zien opgaan, aan de andere kant de maan zien ondergaan en daartussen het Vrijheidsbeeld bewonderen met een glaasje champagne in je handen: dat is romantiek.”

Wat is het meest romantische cadeau dat je hebt gegeven of gekregen?
“Dat is geen gemakkelijke vraag. Veel hebben wij niet nodig. Ik denk dat het voor Nicole en mij een beetje een wederzijds ervaren is. Eens overnachten in een prachtig hotel of écht lekker gaan eten en dan mag dat dan wel iets kosten. ’t Zilte, Nuance in Duffel, De Tuinkamer in Beersel of in één van de vele lekkere restaurants in het zuiden van Frankrijk waar we graag vertoeven.”

Hoe verwen jij je geliefde?
“Het klinkt misschien een beetje verrassend, maar ik kan Nicole, en ook mezelf, echt plezieren met een tripje naar Disneyland Parijs. We zijn eigenlijk nog kinderen en genieten echt van de sfeer en de beleving van het pretpark. Het is een omgeving waar het altijd vakantie is. Een ander iets is Nicole haar voeten masseren. Als ze echt moe is ’s avonds, kan ik haar daar een enorm plezier mee doen. Tot slot nog één tip voor jonge koppels: praat met elkaar. Dat is het belangrijkste. Ga nooit met ruzie gaan slapen, maar praat alles uit.”


Femke Herygers, model, twee jaar samen met wielrenner Klaas Lodewyck, verloofd

Wat is jouw meest romantische date?
“Eerlijk, Klaas is niet zo romantisch, dus veel romantische dates heb ik nog niet gehad. Ik krijg nooit een ruiker bloemen, want hij vindt dat je dat alleen maar geeft als je iets verkeerd hebt gedaan. En als hij dan eens een verrassing plant, dan slaagt hij er nooit in om dat verborgen te houden (lacht). Ik ben meestal de romanticus in de relatie. Pas op, hij kan daar wel van genieten. Als we op reis zijn en we bekijken samen een zonsondergang, dan beleeft hij dat ook intens.”

Wat is het meest romantische cadeau dat je hebt gegeven of gekregen?
“Ik ben nogal praktisch ingesteld en Klaas is niet romantisch. Als ik iets koop voor hem, dan is dat meestal iets waarvan hij zelf eens opmerkt: ‘God, had ik nu maar dat paar schoenen gekocht in die winkel’. Dan koop ik dat achter zijn rug om en doe ik hem daar veel plezier mee. Een jeugdliefje heeft me ooit eens een pizza in hartjesvorm gegeven. Dat was een super romanticus: op een woensdagnamiddag na school afspreken bij hem thuis en daar kaarsjes en bloemetjes terugvinden en dan die schattige pizza… Het was een mooi moment, maar ja, ik was toen 15, lang geleden intussen.”

Hoe verwen jij je geliefde?
“Klaas houdt er enorm van dat het huis netjes ligt. Dus als ik hem echt eens wil verwennen, dan poets ik de ganse dag, kook ik lekker en als hij dan thuis komt, is hij echt heel gelukkig. Hij merkt dat meteen, zegt er iets liefs over en vindt het geweldig als het huis heerlijk naar eten ruikt. Dan is hij echt tevreden.”


Tekst Ann Braeckman

Lees meer.

Dirk Frimout: ‘De eerste Belg in de ruimte’

Op 24 maart 1992 gebeurde het: eindelijk had ook België een ‘eigen’ astronaut. Dirk Frimout was de allereerste landgenoot die met de Space Shuttle meevloog en sindsdien is hij een bevlogen pleitbezorger voor meer ruimtevaart en meer technologie in het algemeen.

Jolanda Wetzelaer: Zalig creatief kerstfeest

Kerstavond en kerstdagzijn echte ‘thuisfeesten’: de meerderheid viert deze hoogdagen thuisof bij familie. Maar inwelke stijl vieren we het? Wordt het klassiek en tijdloos? Of volgen we een alternatieve trend? Eén ding is zeker: wewillen het persoonlijker.

Van kot los?

De huisvesting van de student tijdens de studies heeft ongetwijfeld een grote invloed hebben op diens sociaal leven, studieresultaten, eetgewoontes en wat nog meer. Het is een tijd die je ongetwijfeld bijblijft. Wij wilden weleens weten welke herinneringen deze BV’s hebben aan hun ‘studielogies’.

Nik Van Gool: Zoveel te doen, zo weinig tijd

Keuzes en mogelijkheden, maar tegelijkertijd weinig tijd en veel verschillende rollen. Dat is het grote dilemma voor de vrouw van tegenwoordig. Zelfontplooiing in kort tijdsbestek lijkt de oplossing.

Gemotiveerde jobstudenten? Die vind je zo!

Met een banengroei van 11 procent in het afgelopen jaar trekt de arbeidsmarkt in Vlaanderen duidelijk aan en is de war for talent weer uitgebroken. Jobstudenten zijn in die context bijzonder interessant. Dankzij onderstaande tips vul je je openstaande vacatures zo in met flexibele en gemotiveerde werkkrachten.

Sven Mary: Op weg naar het juridische noorden

Justitie staat onder druk. (Inter)nationale politieke wijzigingen zorgen ervoor dat we ons dringend terug op het juiste pad moeten begeven. Advocaat Sven Mary trekt mee aan de alarmbel.

Archief.

Griet Deceuster:‘Onze visie op mobiliteit verandert’

Eeuwenlang zijn steden drukke plaatsen geweest, en ongetwijfeld zullen ze dat ook in de toekomst blijven. Maar de mobiliteitsoplossingen van morgen zullen verschillend zijn van die van vandaag. Griet Deceuster, directeur TM Leuven: “We gaan minder en minder zelf rijden, en meer en meer van diensten gebruik maken.”