Home Ideaal Duaal Benut het gigantisch potentieel van duaal leren

Benut het gigantisch potentieel van duaal leren

In samenwerking metSyntra Vlaanderen

1 september 2016 werd het startschot gegeven van duaal leren in Vlaanderen. Met zes trajecten en een honderdveertigtal leerlingen kreeg het combineren van leren op school en leren bij één of meerdere werkgevers vorm.

Ondertussen is het aantal leerlingen fors gestegen en studeerden de eerste duale leerlingen af. Vanuit het onderwijs en de arbeidsmarkt komen tal van positieve signalen over de uitstroom- en doorstroommogelijkheden van de jongeren naar de arbeidsmarkt of naar het hoger onderwijs. Duaal leren als leermethode biedt dan ook mogelijkheden voor velen: voor de arbeidsmarkt, voor leerlingen, studenten en bedrijven. Ook de eerste pilootprojecten in het hoger onderwijs zullen binnenkort starten. De boodschap is duidelijk: laat het grote potentieel van duaal leren niet onderbenut.

Met de wedstrijd IdeaalDuaal zetten we de leerling, de student en het bedrijf centraal, want zij weten het best hoe het leren van de toekomst zich verder moet ontplooien. De doelstelling van IdeaalDuaal is om een brug te bouwen tussen de opleidings- en de ondernemingswereld.

Tijdens een geslaagde eerste editie in 2018 werden 134 ideeën ingezameld om apps te ontwikkelen, die als nodige bouwstenen dienden. Daaruit werden een aantal winnaars gekozen die hun idee effectief uitwerkten en uittestten. De succesfactor? Een netwerk van vele partners, waarin ieder een eigen bijdrage leverde.

Een tweede editie kon dus niet uitblijven. Samen met nog meer partners, die allemaal in dit katern aan bod komen, zetten we onze schouders onder het leren van de toekomst.

Vickie Dekocker, Verantwoordelijke Innovatie SYNTRA Vlaanderen
Bianca Ghyselinck, Projectleider Innovatie, SYNTRA Vlaanderen

MEER

‘Bedrijven, mis de trein van Industrie 4.0 niet’

Dirk TorfsDe snelheid van innovatie is belangrijk voor de competitiviteit van onze Vlaamse bedrijven. Enkel zo maken we het verschil. De kennis die we daarvoor nodig hebben, kunnen we alleen maar vergaren als we samenwerken. Industrie, kennisinstellingen en overheid hebben elk een belangrijke rol te spelen om onze bedrijven te helpen accelereren en excelleren.

3 vragen aan UPTR

UPTR“Het tekort aan chauffeurs is de grootste uitdaging voor de komende 15 à 20 jaar. Meer dan 40 procent van de chauffeurs zijn bovendien ouder dan 50 jaar. We trekken te weinig jongeren aan om in de sector een goed evenwicht te kunnen bereiken. Dit terwijl het beroep van transportchauffeur boeiend is, een challenge biedt, en een goed loon opbrengt... Het is echt een exponentieel probleem.”

De luidsprekers worden slim (en kunnen praten)

Gebruiken we binnen tien jaar nog ons toetsenbord als belangrijkste methode om te communiceren met machines? Waarschijnlijk niet, denken de meeste tech watchers, futurologen en andere specialisten. In de toekomst zullen we vooral babbelen met machines. En de eerste tekenen daarvan zijn al zichtbaar.

Van paardenkracht naar kilowatt

alternatieve brandstoffen De fossiele brandstoffen als aandrijfmiddel voor onze voertuigen stilaan ten einde. De elektrische auto is het bekendste alternatief, maar er zijn er nog een boel meer.

Medewerkers maken (of kraken) employer branding

Het imago van je onderneming bepaalt steeds vaker het succes van een ingevulde vacature. Hr-afdelingen zien in employer branding dan ook een welgekomen reddingsboei als...

Veranderen zonder slag of stoot

Werkomgeving Veel bedrijven zitten in een overgang naar nieuwe structuren. Ook de Vlaamse zorgverlening zorgt voor meer communicatie en een fijne omgeving voor de medewerkers.