-2.7 C
Antwerp
20 januari 2019

Gemotiveerde jobstudenten? Die vind je zo!
G
.

In samenwerking metSeal Jobs
Met een banengroei van 11 procent in het afgelopen jaar trekt de arbeidsmarkt in Vlaanderen duidelijk aan en is de war for talent weer uitgebroken. Jobstudenten zijn in die context bijzonder interessant. Dankzij onderstaande tips vul je je openstaande vacatures zo in met flexibele en gemotiveerde werkkrachten. Het aantal vacatures gaat sinds 2015 stelselmatig omhoog, met een nieuw record in augustus 2018. Het wordt dus steeds moeilijker om de juiste werknemers te vinden. Jobstudenten worden al langer ingezet om piekperiodes binnen bedrijven op te vangen, maar zijn vandaag nog interessanter. Dankzij de nieuwe regeling voor studentenarbeid kunnen de studenten 475 uur werken op eender welk moment tijdens het jaar. Ze kosten daardoor niet alleen minder dan een vaste aanwerving, maar kunnen ook heel flexibel worden ingezet. We helpen je alvast op weg in je zoektocht:

1
Zoek aansluiting bij de interesses van de jobstudenten

Jobstudenten hebben heel wat in hun mars. Hoewel ze typisch in de horeca- of retailsector worden ingezet, kunnen ze ook administratieve taken voor hun rekening nemen. De studenten gaan steeds vaker op zoek naar een job die aansluit bij hun opleiding. Een rechtenstudent zal graag ervaring opdoen bij een juridische dienst of advocatenkantoor, terwijl een leerling van een hotelschool uitkijkt naar een job in de horeca. Laat hen daarom proeven van alle aspecten van jouw bedrijf.

2
Leid talent op

De werkvloer geeft hen ongetwijfeld boeiende inzichten die niet in de schoolboeken staan. Want daar gaat het hem om: studenten willen niet zomaar een centje bijverdienen, ze willen professionele vaardigheden ontwikkelen en voeling krijgen met de sector waar ze later zullen terechtkomen. Een studentenjob wordt misschien een springplank naar een vaste job. Ook voor jou als werkgever is dat interessant. Je spoort talent vroeg op en kunt het trainen.

3
Schakel een uitzendkantoor in

Heb je regelmatig hulp binnen je bedrijf nodig? Of weet je niet goed hoe je aan de aanwerving moet beginnen? Dan kun je een uitzendkantoor inschakelen. Het neemt de screening, matching en opleiding voor zijn rekening, en beschikt doorgaans over een ruime pool van studenten. Het verzorgt ook de loonadministratie, waardoor je je enkel om het feitelijke werk hoeft te bekommeren.

4
Vind je match via een app

Nieuw is de opkomst van apps in de uitzendmarkt. Ze maken de aanwerving van jobstudenten nog eenvoudiger door werkgevers en studenten rechtstreeks met elkaar in contact te brengen. Als werkgever doorzoek je de studentenprofielen al swipend. Passen iemands opleiding of interesses bij jouw vacature? Dan kun je de student meteen opbellen of een videogesprek houden. In de toekomst zal technologie trouwens een nog grotere rol spelen. Dankzij artificiële intelligentie en self learning wordt de match tussen student en werkgever dan volledig automatisch gemaakt.
Van jobstudent tot vaste medewerker Jobstudenten kunnen dus wel eens het antwoord op de krappe arbeidsmarkt zijn. Door de nieuwe sociale wetgeving kun je ze flexibel en aan een lagere kost inzetten. Maak er een win-winsituatie van en kies voor gemotiveerde studenten die graag iets bijleren. Misschien vind je zo wel een goede vaste kracht. Een uitzendkantoor maakt de aanwerving nog makkelijker, zeker wanneer het over de juiste tools beschikt.  

Meer over…

Seal Jobs gelooft in het potentieel van elke student en streeft naar een betere manier om flexibel werk te organiseren. Voor zowel jobstudenten als werkgevers brengen we snelheid, kwaliteit en vertrouwen naar de tijdelijke werkrelatie. Ben je als werkgever op zoek naar talent? Wij garanderen de meest gemotiveerde en geschikte jobstudenten. Seal Jobs helpt jouw bedrijf groeien en biedt dé oplossing voor de huidige schaarste op de arbeidsmarkt. Contacteer ons: www.seal.jobs – Kantoor Antwerpen: students@seal.jobs – 03/808.29.28   
   

Lees meer.

Het ideaal van de stad van de toekomst

‘Er is nood aan een compleet nieuw businessmodel’, zegt de ene expert. ‘Eigenlijk moet Vlaanderen herontwikkeld worden’, zegt de andere. De visies over de duurzame stad – en hoe die te bereiken – lopen vaak uiteen. Maar over één ding zijn alle experts het eens: het moet anders.

Pieter Toebaert: Een tuin als schilderij

Monet, zonder meer een van de belangrijkste kunstenaars die de tuin ooit tot leven bracht, vertelde dat hij zijn schilderijen ‘dankte aan bloemen’. Nog steeds spreekt een kleurrijke tuin tot de verbeelding. Al zien we wel grote veranderingen in de groenbeleving.

Franchisenemer? Ondernemer!

De nieuwe generatie bruist van de ondernemerszin. Maar de generatie met reeds een mooie professionele carrière achter de rug, ervaart evengoed de drang om een eigen zaak uit te bouwen. Franchising kan het voor de ondernemer eenvoudiger maken, maar daarom niet minder impactvol. Franchising bij McDonald’s houdt dan ook een degelijk en langdurig partnerschap in, en vooral franchisenemers die er 200% voor gaan.

De baas moet naar de bak

Jarenlang was hij een economische wonderboy die van het zwalpende Nissan opnieuw een wereldspeler had gemaakt. Maar vorige week werd Carlos Ghosn, de bestuursvoorzitter van de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, gearresteerd en moest hij naar de gevangenis. En hij is lang niet de enige topdirecteur die tijdens de uitoefening van zijn job achter de tralies belandde.

Gezocht: het perfecte kerstcadeau

Een paar wollen sokken of toch maar een wijnpakket? Maak de beslissing niet te snel, want cadeautjes geven is meer dan de winkels afschuimen naar het duurste of grootste geschenk. “Een cadeau maakt duidelijk wat je van de ander vindt of hoe je zelf wilt overkomen.”

Wie zei het beter? Verbindende Communicatie als inspiratie voor je organisatie

Met een lief woord kom je ver. Met op je strepen staan ook. In een ideale wereld werken ze elkaar in de hand, en zou het een zekere ying en yangatmosfeer moeten opleveren. Voor de meesten is het helaas eerder een water- en vuursituatie, of zelfs een olie-op-het-vuurkwestie.

Archief.

Griet Deceuster:‘Onze visie op mobiliteit verandert’

Eeuwenlang zijn steden drukke plaatsen geweest, en ongetwijfeld zullen ze dat ook in de toekomst blijven. Maar de mobiliteitsoplossingen van morgen zullen verschillend zijn van die van vandaag. Griet Deceuster, directeur TM Leuven: “We gaan minder en minder zelf rijden, en meer en meer van diensten gebruik maken.”