logistiek
Business

De logistiek gaat zijn spannendste periode in

09.06.2020
door Fokus Online

Met tendensen als automatisering, artificiële intelligentie en andere spannende uitdagingen vindt de logistiek zichzelf dagelijks opnieuw uit. We overlopen enkele vooruitzichten in de toekomst met Hugues Van Espen, Managing Director van Toyota Material Handling Belgium.

Een logistiek expert die de sector slechts een paar jaar geleden zou hebben verlaten, zou er zijn weg nu niet meer in terugvinden: De hele supply chain en logistiek werden de afgelopen jaren over een heel andere boeg gegooid, voornamelijk door de groei van e-commerce. Dat bevestigt ook Van Espen: “Vroeger was de transporteenheid ‘de pallet’. Nu is dat ‘het pakket’. Een complete paradigmaverschuiving die de hele keten heeft veranderd. Elke schakel heeft er de gevolgen van gevoeld. Vooral in de sectoren automatisering, opslag en magazijn. Bovendien moet alles vandaag de dag meer verbonden en homogeen zijn.”

Niet alles moet automatisch

En meer verbonden betekent ook automatischer. Een onvermijdelijke evolutie. “Al moet je je niet zonder nadenken in de automatisering storten. Niet alles kan of moet geautomatiseerd worden”, waarschuwt Van Espen. Want voor sommige van de complexere taken in de keten blijft de mens onmisbaar. Vandaar het belang van experts in de logistiek. “Als je alle transport- en logistieke processen op een bepaalde locatie analyseert en je vaststelt dat het transport van punt A naar punt B altijd hetzelfde is, waarom zou je dan niet automatiseren?” 

Niet alles kan geautomatiseerd worden.

Een grote rol voor de logistiek

Bovendien heeft de coronacrisis ons één essentieel ding geleerd: de sector is nog steeds te gevoelig voor het risico dat het personeel het werk moet neerleggen. Ook hier zou automatisering wenselijk, zelfs onontbeerlijk zijn. Van Espen: “Met alle respect voor de sectoren die zwaar hebben geleden, zou ik ook willen zeggen dat elke crisis goede ideeën met zich meebrengt. Door de zeer snelle toename van e-commerce heeft de logistiek de afgelopen weken een grote rol gespeeld. De klanten hebben zich moeten aanpassen, en net als in andere sectoren zouden de meest creatieve geesten zich het best uit de crisis moeten weten te redden.

We zullen ook lessen moeten trekken uit deze periode en koppelen aan een toekomst die heel spannend belooft te worden. In feite denk ik dat we aan het begin staan van een van de spannendste fasen die de sector te wachten staat: slimme vorkheftrucks.” Die zullen in staat zijn om potentiële obstakels te identificeren en te mijden. Een heel proces van artificiële intelligentie waarbij de truck leert van elk van zijn vorige taken. “Dit alles zal leiden tot fundamentele veranderingen in de hele supply chain.” 

De coronacrisis heeft gevolgen gehad voor de hele keten.

Consultancy voor de juiste machine

Dat brengt ons bij een essentiële en vaak onbegrepen observatie in de logistiek. Naast het leveren van geschikte machines hoort ook consultancy bij het werk. “Het zijn zelfs twee onafscheidelijke begrippen. Voordat elke klant een machine koopt of huurt, moeten de logistieke medewerkers ter plaatse gaan om alles onder de loep te nemen.” Dan kunnen ze de behoeften van elke klant nauwkeurig in kaart brengen, onder andere wat betreft de verplaatsingen en afstanden. “Van daaruit krijgt de klant begeleiding bij zijn keuze van de juiste machines voor de juiste taken.”

Want naast een goed uitgebalanceerd transport- en afhandelingsbedrijf gaat het bij een succesvolle logistiek ook om de perfecte afstemming tussen de precieze behoeften en het juiste materieel. Deze behoeften evolueren voortdurend en de instrumenten en manier waarop ze worden ontworpen en gebruikt, veranderen mee. Kortom, niets staat vast. Logisch eigenlijk, in een branche die het vergemakkelijken van alle mogelijke verplaatsingen beoogt.

Vorig artikel
Volgend artikel