Home Business Transport Netwerk laadpalen: 3 vragen aan... TSG Belgium

Netwerk laadpalen: 3 vragen aan… TSG Belgium

Is onze infrastructuur klaar voor een elektrificatie van de autovloot?
“In België is er zeker nog marge om het aantal laadpalen danig uit te breiden. Vaak citeren experts dat als een knelpunt voor de verdere groei van het aantal elektrische wagens. Maar vanuit de sector zien we dat een verhoging zeker haalbaar is. Het aantal elektrische wagens stijgt, en onze infrastructuur moet nu volgen.”

Waar zien jullie nog kansen voor laadpalen?
“Onze focus ligt op laadpalen op het werk en langs de weg. Niet iedereen heeft namelijk de luxe om thuis te kunnen opladen. Zij moeten dat dus vooral op kantoor doen. Voor langere afstanden hebben we ook laadpunten onderweg nodig. Tankstations kunnen op die manier ook chauffeurs met elektrische wagens aantrekken.”

Hoe positioneren onafhankelijke spelers zich in dat geheel?
“Wij zijn niet verbonden aan één fabrikant van laadpalen. Als eindklant is het vaak koffiedik kijken in die complexe markt. Daarom is een onafhankelijke partij als TSG zo belangrijk. We dienen als trusted advisor bij het uitkiezen van de producten, met service nadien. Als zo’n paal uitvalt, dan verlies je een cruciale schakel in elektrische mobiliteit. Daarom staan we in voor het hele traject: van advies tot installatie en daarna de service, en dat binnen de hele Benelux.”

MEER

‘Logistiek en maatschappij duurzaam verzoenen’

Duurzame LogistiekSteeds kleinere en frequentere leveringen veroorzaken steeds meer maatschappelijke hinder. Het groeiend capaciteitstekort in combinatie met een ongebreidelde versnippering van stromen dreigt een verstikkende cocktail van hinder en congestie te worden. Toch zijn er oplossingen. En Vlaanderen heeft veel troeven in handen om daarin het voortouw te nemen...

Samen de kringloop sluiten

Waterkringloop Is water het nieuwe, vloeibare goud? Dat is misschien nog een brug te ver, maar dat we ons water moeten koesteren, is eens zo duidelijk. Of het nu het doorspoelen van je toilet of de industriële reiniging van groenten betreft, we kunnen maar beter bewust ons waterverbruik optimaliseren. 

Kris Peeters: Goesting om te werken

Kris PeetersDe afgelopen jaren kende het aantal mensen die meer dan een jaar ziek thuis zitten een sterke stijging. Hoewel hun ziekte hen beperkingen oplegt, hebben die mensen vaak zin om terug aan de slag te gaan. De uitdaging is om voor hen een job op maat te vinden.

De starter als onbeschreven blad

Je bent jong en je wilt wat. Liefst een job. Eentje die goed betaalt én vooral eentje waar je je goed voelt. Voor bedrijven is het niet alleen een zoektocht om gekwalificeerde jongeren te vinden, maar vooral ook om ze te houden en blijvend te motiveren.

Je stempel drukken op de toekomst

Marc Reynders De verpakkingsmarkt was, is en blijft ook in de toekomst ongetwijfeld een ontzettend competitieve markt. Klanten verwachten dat hun leveranciers hen voldoende ondersteunen, informeren en daarbovenop regelmatig verrassen in hun zoektocht naar een nog betere visibiliteit en functionaliteit van hun producten.

Screens wijd open op duurzaamheid

Een dak boven je hoofd is een basisbehoefte voor iedere mens. Dat die daken – en meteen de rest van het huis – steeds duurzamer worden, is een tendens die in de bouwsector steeds vaker de kop opsteekt. Maar hoe gemakkelijk is het om samen te hokken met duurzaamheid? En hoe vul je als onderneming dat duurzaamheidsverhaal in?