Home Maatschappij Milieu 3 vragen aan... MVO Vlaanderen

3 vragen aan… MVO Vlaanderen

Wat is het huidige ‘klimaat’ inzake duurzaam ondernemen?
“Kmo’s moeten meer dan ooit rekening houden met duurzaamheid en zorg voor mens en milieu. Heel wat multinationals leggen sociale voorwaarden en milieu-eisen op aan hun partners en leveranciers. Ook consumenten beoordelen steeds vaker het ethisch karakter van een bedrijf alvorens te kopen.”

Welke doelstellingen zijn prioritair?
“Tegen 2030 engageerden alle lidstaten van de VN zich via de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) tot initiatieven en beslissingen om onze planeet en maatschappij op duurzame koers te brengen. Nieuwe businessmodellen zijn nodig met aandacht voor mens, milieu en maatschappij, waarbij ook niet-financiële kosten in rekening worden gebracht.”

Hoe krijg je medewerkers mee in die visie?
“Door een duurzaamheidsbeleid te integreren in de bedrijfsstrategie, kunnen bedrijven activiteiten en beslissingen toetsen aan duurzaamheidswaarden. Het is belangrijk om eerlijk en transparant te communiceren en zo medewerkersbetrokkenheid te creëren. Ook het aanreiken van ideeën en het toewijzen van verantwoordelijkheden moet kunnen.”

MEER

‘ICT anno 2018: waar staan we?’

Dirk DeroostDe ICT-wereld evolueert erg snel, waardoor het niet altijd eenvoudig is om de trends op een eenvoudige manier te capteren. Waar staan wij tegenover vorig jaar op het vlak van digitalisering?

De reistrend van 2020?

Duurzaam reizen Het was een van de grootste thema’s van het Vakantiesalon 2020: duurzaam reizen. Steeds vaker zijn we ons bewust van de impact op het milieu wanneer we een tripje naar het buitenland nemen.

Zomerhelden gezocht

bloed doneren Rode Kruis-Vlaanderen is altijd op zoek naar bloeddonoren. Vooral in de zomer is het belangrijk bloed te geven. Daarom start vandaag de zomercampagne.

‘De ‘smart city’ ten dienste van onze stedelingen’

Jack MikkersHet welbekende enthousiasme van premier Rutte kende geen weerga toen we in 2016 in het Torentje ons idee voor een nationale Smart City strategie bespraken. Volgens hem vergde dat een brede aanpak, die niet bij een van de ministeries moest liggen.

Een toppositie in de zoekresultaten

Gregory LiénardEen goede SEO-aanpak verloopt in twee stappen. Allereerst zorg je voor relevante content, om vervolgens deze content via externe steun een hogere waardering te geven. Dat zegt Gregory Liénard van @iPower. Hij geeft tips over hoe je met jouw webshop voor een bepaald keyword of een bepaalde zoekopdracht een toppositie in de zoekresultaten kunt bereiken, helemaal bovenaan in Google.

Van kot los?

Op KotDe huisvesting van de student tijdens de studies heeft ongetwijfeld een grote invloed hebben op diens sociaal leven, studieresultaten, eetgewoontes en wat nog meer. Het is een tijd die je ongetwijfeld bijblijft. Wij wilden weleens weten welke herinneringen deze BV’s hebben aan hun ‘studielogies’.