Home Business Legal 3 vragen aan... Quentin Santy, Senior relationship Manager bij KBC Match’it

3 vragen aan… Quentin Santy, Senior relationship Manager bij KBC Match’it

Wat is traditioneel de eerste stap bij een bedrijfsovername?

“Als je je onderneming wilt verkopen, is de eerste vraag: hoe vind ik een overnemer? Dat is niet evident, want je houdt bepaalde zaken graag discreet. Enerzijds kun je in je eigen netwerk kijken, maar dan leg je wel meteen je kaarten bloot. Of je kunt een beroep doen op een makelaar of M&A broker. Dan is de procesduur echter onzeker.” 

Hoe kun je matchmaking versnellen?

“Een digitaal platform leent zich daar uitstekend toe. Met één muisklik kunnen ondernemers in contact komen met heel wat investeerders. Er bestaan open platformen voor het brede publiek en gesloten toepassingen als ons KBC Match’it-platform. Daar worden enkel vooraf gescreende partijen toegelaten, extra garanties naar kwaliteit en confidentialiteit toe.” 

Zijn digitale platformen de toekomst? 

“Het vinden van een tegenpartij is vaak de moeilijkste stap bij een overname. Hoe meer dynamiek je daarin kunt brengen, hoe beter. In die zin zijn digitale platformen een logische, onmisbare evolutie. Acquisitie blijft echter people business. Er komt heel wat negotiatie en onderzoek bij te pas. In alle fasen blijven advies en persoonlijke begeleiding erg belangrijk.”

MEER

Gezocht: mezelf

ZoektochtVrijwel onmogelijk: iemand die perfect weet wat hij wilt en het zomaar eventjes allemaal gedaan krijgt. Weten waar je nu precies naartoe wilt in het leven blijft een voortdurende zoektocht. Gelukkig wel eentje die je niet per se alleen hoeft te maken.

Stadsgroen gezocht

Hendrik Moeremans De stad van morgen heeft ruimte voor groen. Ruimte voor water en natuur, dicht bij haar inwoners. Over welke groene oases beschikken de Antwerpse steden vandaag al? En wat zijn de plannen om het allemaal nog beter te maken in de toekomst?

“Veel ziekenhuizen zijn geen gezonde bedrijven meer”

Margot CloetWe zijn in België gezegend met performante zorginstellingen die hoge kwaliteit leveren en voor iedereen toegankelijk zijn. Als we dat in de toekomst zo willen houden, en als we die instellingen van voldoende personeel willen blijven voorzien, moeten we wel anders beginnen denken over hoe we deze instellingen financieren. Dat zegt Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro.

Louis-Philippe Loncke: ‘Op groot microavontuur’

Microavontuur Outdoor activiteiten worden steeds populairder om aan onze drukke stadslevens en hun hoeveelheid schermen te ontsnappen. We reizen daarom steeds meer, waarbij we meerdere keren per jaar trips doen. En voor dit soort uitstapjes hoef je vaak niet eens ver te gaan. Je kunt ze ook dicht bij huis doen, midden in je werkweek. Dit heet een microavontuur.

Van klik tot levering

Online shoppen Het lijkt allemaal zo simpel en snel tegenwoordig. Eén muisklik en de dag erna wordt je pakketje thuisbezorgd. Maar er zit er veel meer achter. "Achter die digitale bestelling schuilt een complex en gestructureerd logistiek proces."

Huizenmarkt 2020

Vastgoed Vastgoedjaar 2019 was er een waarin een uitzonderlijk aantal vastgoedtransacties werd gesloten in Vlaanderen. De verkoop van woningen liep als een trein omwille van de steeds lagere intrestvoeten en de aangekondigde afschaffing van de woonbonus.