Home Business Legal 3 vragen aan... Quentin Santy, Senior relationship Manager bij KBC Match’it

3 vragen aan… Quentin Santy, Senior relationship Manager bij KBC Match’it

Wat is traditioneel de eerste stap bij een bedrijfsovername?

“Als je je onderneming wilt verkopen, is de eerste vraag: hoe vind ik een overnemer? Dat is niet evident, want je houdt bepaalde zaken graag discreet. Enerzijds kun je in je eigen netwerk kijken, maar dan leg je wel meteen je kaarten bloot. Of je kunt een beroep doen op een makelaar of M&A broker. Dan is de procesduur echter onzeker.” 

Hoe kun je matchmaking versnellen?

“Een digitaal platform leent zich daar uitstekend toe. Met één muisklik kunnen ondernemers in contact komen met heel wat investeerders. Er bestaan open platformen voor het brede publiek en gesloten toepassingen als ons KBC Match’it-platform. Daar worden enkel vooraf gescreende partijen toegelaten, extra garanties naar kwaliteit en confidentialiteit toe.” 

Zijn digitale platformen de toekomst? 

“Het vinden van een tegenpartij is vaak de moeilijkste stap bij een overname. Hoe meer dynamiek je daarin kunt brengen, hoe beter. In die zin zijn digitale platformen een logische, onmisbare evolutie. Acquisitie blijft echter people business. Er komt heel wat negotiatie en onderzoek bij te pas. In alle fasen blijven advies en persoonlijke begeleiding erg belangrijk.”

MEER

Zullen we het hoofd boven water kunnen houden?

Water. Bron van alle leven. Een huizenhoog cliché, maar zeker na deze lange en hete zomer, weer een pijnlijke confrontatie met de realiteit. We zullen allemaal zuiniger en omzichtiger moeten omspringen met water, en als we het gebruiken, moeten we zoveel mogelijk hergebruiken.

Koen Crucke: De zegen van het ouder worden

interviewIk heb mijn energie voelen stijgen na mijn vijftigste. Ik wou grotere en steeds belangrijkere uitdagingen aangaan voor ik die kaap bereikte. Mijn leven zag ik tussen mijn 18 en 50 als het ware voorbijflitsen. Ik rende van hot naar her en genoot van de jachtigheid die mijn leven beheerste.

Gezondheid primeert

gezondheid Gebarsten lippen, droge handen en om de haverklap ziek. Nee, de winter is niet altijd een leuke periode voor je lichaam. “Al kun je met enkele eenvoudige tips ervoor zorgen dat je je nog steeds stralend voelt: zowel vanbinnen, als naar de buitenwereld toe.”

Een boeddhist die niet naast zijn schoenen loopt

Wouter Torfs Uit een volle crisis groeien als kool? Hoe kan dat? Dat weet niemand anders dan Wouter Torfs. Volgens hem kan de baas de regels zetten, maar het zijn uiteindelijk de medewerkers die het moeten doen. Dus je kan hen beter goed koesteren.

‘Troeven genoeg om te slagen, maar tijd dringt’

Patrick MarckDe Belg is een ervaren online shopper, maar kiest vaak voor buitenlandse webshops. Patrick Marck, directeur FeWeb, vindt het hoog tijd dat Belgische ondernemers de digitale revolutie omarmen.

Van de grond tot op het bord

Guy Claessens Vers eten is iets wat iedereen wilt, maar wat wordt nu bedoeld met vers voedsel? Voor vers voedsel is het belangrijk dat de logistiek haar werk doet.