Home Business Legal 3 vragen aan... Luc Verstraete, managing director bij mail to pay belgium

3 vragen aan… Luc Verstraete, managing director bij mail to pay belgium

Welke voordelen biedt een geautomatiseerd creditmanagement?

“Het laat bedrijven toe om klanten-debiteuren op een persoonlijke en geautomatiseerde manier te benaderen vanaf de factuur, over de herinnering of aanmaning tot en met de betaling. Dit om klanten te behouden en de tussenkomst van een deurwaarder te vermijden. Data-analyse via algoritmes en machine learning leiden hierbij tot het juiste betaalverzoek op het juiste moment, zonder menselijke tussenkomst.” 

Moet de creditmanager vrezen voor zijn job?

“In het geval van de ‘klassieke’ creditmanager is het antwoord ‘ja’. De ‘nieuwe’ creditmanager zal over andere competenties moeten beschikken, die dichter aanleunen bij de job van marketeer of data-analist. De bekommernis zal vooral uitgaan naar de beste manier om klanten te behouden. De automatisering maakt alvast tijd vrij voor belangrijkere zaken zoals het beheren van cashflow en de afwegingen tussen risico en rendement.” 

Welke spraakmakende evoluties zitten er nog aan te komen?

“Twee verdere evoluties staan ons nog te wachten. Enerzijds de verdere ontwikkeling van mobiel bankieren en betalen. Anderzijds zal Europese richtlijn PSD2 de manier waarop dienstverleners connecteren met de bankrekening van de debiteur fundamenteel veranderen. Alvast een mooie opportuniteit voor de creditmanager om een effectiever en privacy compliant beleid te voeren.” 

MEER

Meer ziel in je interieur

Make-over De kinderen staan op eigen benen, het huis krijgt lege kamers. Kleiner wonen is stilaan geen gek plan meer. Op zijn minst verdient dat afgedragen interieur een fikse make-over. Welke keuzes maak je, nu je als senior wat bezadigder in het leven staat?

Gezocht: mezelf

ZoektochtVrijwel onmogelijk: iemand die perfect weet wat hij wilt en het zomaar eventjes allemaal gedaan krijgt. Weten waar je nu precies naartoe wilt in het leven blijft een voortdurende zoektocht. Gelukkig wel eentje die je niet per se alleen hoeft te maken.

Kleur, karakter en vakmanschap

Inrichting Voor mij is het begrip ‘interieur’ te beperkend; voor mij gaat het over wat we weten, wat we denken te weten en wat we denken te zijn vergeten.

De weg naar nul verkeersdoden

Vlaamse Stichting Verkeerskunde Aantal verkeersdoden in Vlaanderen is in tien jaar gehalveerd. Echter zijn de doelstellingen voor de komende jaren nog ambitieuzer: maximum 200 doden in 2020, nul doden tegen 2050. Door middel van een slimme mix van maatregelen, is het mogelijk om de doelstellingen te behalen.

Jan Vander Stichele: “Als de uitkomst niet duurzaam is,...

Fevia Voorzitter van Fevia, Jan Vander Stichele, verdedigt de belangen van 700 bedrijven. Daarmee is hij grotendeels verantwoordelijk voor hetgene op ons bord.

Op weg naar een klimaatslimme Vlaamse landbouw

Landbouw Een evenwicht vinden tussen landbouw, recreatie en natuur is een uitdaging, zegt Hendrik Vandamme. Net als het klimaatslimmer maken van de landbouw.