Home Business Legal 3 vragen aan... Luc Verstraete, managing director bij mail to pay belgium

3 vragen aan… Luc Verstraete, managing director bij mail to pay belgium

Welke voordelen biedt een geautomatiseerd creditmanagement?

“Het laat bedrijven toe om klanten-debiteuren op een persoonlijke en geautomatiseerde manier te benaderen vanaf de factuur, over de herinnering of aanmaning tot en met de betaling. Dit om klanten te behouden en de tussenkomst van een deurwaarder te vermijden. Data-analyse via algoritmes en machine learning leiden hierbij tot het juiste betaalverzoek op het juiste moment, zonder menselijke tussenkomst.” 

Moet de creditmanager vrezen voor zijn job?

“In het geval van de ‘klassieke’ creditmanager is het antwoord ‘ja’. De ‘nieuwe’ creditmanager zal over andere competenties moeten beschikken, die dichter aanleunen bij de job van marketeer of data-analist. De bekommernis zal vooral uitgaan naar de beste manier om klanten te behouden. De automatisering maakt alvast tijd vrij voor belangrijkere zaken zoals het beheren van cashflow en de afwegingen tussen risico en rendement.” 

Welke spraakmakende evoluties zitten er nog aan te komen?

“Twee verdere evoluties staan ons nog te wachten. Enerzijds de verdere ontwikkeling van mobiel bankieren en betalen. Anderzijds zal Europese richtlijn PSD2 de manier waarop dienstverleners connecteren met de bankrekening van de debiteur fundamenteel veranderen. Alvast een mooie opportuniteit voor de creditmanager om een effectiever en privacy compliant beleid te voeren.” 

MEER

Zo mik je op toptalent

aanwerving Frederik De Blauwe van Fusion Executive geeft drie bakens die een kantoor kan verzetten om een aanwerving ‘future proof’ te maken.

Gezond eten is vooral een evenwichtsoefening

gezonde voedingVan de dokter tot onze ouders toen we klein waren. Van de fitnessinstructeur tot de voedingsproducent. Iedereen heeft het over gezond eten. Maar wat moeten we daar eigenlijk onder verstaan? We vroegen het drie experts die volop bezig zijn met gezonde voeding.

Noviteiten stuwen de zorg

Marnix DenysMedische technologieën en innovaties bewijzen elke dag hun nut voor patiënten. Niet alleen in ziekenhuizen en dokterskabinetten, meer en meer ook thuis. In Vlaanderen wordt er duchtig geïnvesteerd in onze gezondheidszorg, en ook onderzoek gedaan naar nieuwe ontwikkelingen om die kwalitatief en duurzaam te houden.

“Helemaal gegaan voor mijn eigen stijl”

RenovatieErika ruilde Knokke in voor het noorden van het land. Ze belandde in Hoogstraten, waar ze een woning huurde. Maar dan wilde ze een huis die aan haar comforteisen voldeed, een echte thuis. En die vond ze. Ze werd niet verliefd op de inrichting, wel op het uitgestrekte landschap achter de woning. Intussen liet ze haar woning door een architect en bouwonderneming Dego bvba helemaal naar eigen smaak renoveren.

Vlaanderen investeert om hotspot van R&D te worden

Innovatie Top Onder impuls van Vlaams minister Muyters zet de Vlaamse Regering volop in op innovatie. Nodig om aan de top te kunnen blijven staan en de Europese 3%-norm te behalen voor onderzoek en ontwikkeling. Hoe ver staan we eigenlijk?

Ik koop Belgisch

modeMet het oog op de creatieve sector heeft Flanders DC al verschillende campagnes opgezet. De campagne ‘Ik koop Belgisch’ is daar één van.