IT
HR

IT schreeuwt om meer talent

15.06.2022
door Tom Cassauwers

Arbeidstekorten zie je vandaag overal in de economie, maar vooral in de IT-sector. Programmeurs waren al voor de pandemie een gegeerd goed, maar nu snakken bedrijven extra naar technologie-talent. Bootcamps, internationaal gaan en een lagere nadruk op diploma’s kunnen die schaarste verminderen.

“Het tekort is enorm”, bevestigt Jovanic Scheiris, nationaal directeur bij het rekruteringsbureau Hays. “We zitten al boven het niveau van de precoronatijden. Vandaag staan er ongeveer 1700 vacatures op de VDAB-site voor pure IT-profielen. De laatste maanden zagen we bij Hays ook een aanvragenstijging van 40 procent. Er is een enorm tekort aan IT-profielen, zelfs terwijl het aantal mensen dat afstudeert elk jaar stijgt. Het aanbod kan de vraag niet volgen. Bedrijven schreeuwen om profielen.”

Dat betekent op zijn beurt dat technologie-talent meer kansen heeft op de huidige arbeidsmarkt. “Je voelt het bij de IT’ers”, stelt Scheiris. “Ze weten dat ze ontzettend veel keuze hebben. Zij hebben de touwtjes in handen op dit moment, en ze kunnen kiezen voor bedrijven waar ze echt achter staan. Bedrijven moeten snel schakelen in deze war for talent.”

Zo versnelde de pandemie digitalisering, iets wat ook effecten heeft op de arbeidsmarkt. “Voor corona zaten we al in een digitale versnelling”, stelt Scheiris. “Alles wat te maken heeft met data, AI en robotica ging toen erg snel, en bedrijven moesten bijbenen. Corona heeft dat nog eens een boost gegeven. Iedereen moest plots verplicht thuiswerken, wat een grote nood creëerde om hele bedrijven te digitaliseren. Ook e-commerce is sterk gegroeid. Voor corona was er al een tekort aan IT’ers, en de pandemie deed daar nog een schepje bovenop.”

Voor corona was er al een tekort aan IT’ers, en de pandemie deed daar nog een schepje bovenop.

- Jovanic Scheiris, nationaal directeur bij Hays

Minder diploma’s

Verschillende oplossingen blijken momenteel populair om dat tekort in te vullen. Zo worden kortetermijnscursussen en bootcamps, die snel mensen naar de IT heroriënteren, steeds populairder. “We zien het tekort aan IT-profielen zeker”, stelt Pascaline Dierckx, city manager bij Le Wagon Brussel, een bootcamp dat zich richt op webdevelopment en data science. “De inschrijvingen voor ons datasciencebootcamp nemen bijvoorbeeld scherp toe. Daarnaast zien we grote interesse van bedrijven. Ze komen vandaag actief naar ons om onze studenten te leren kennen.”

Volgens Le Wagon zijn hun studenten alvast erg gegeerd. Na zes maanden vond 97 procent van de studenten die afstudeerden uit hun webdevelopmentcursus een job in de sector, stelt Dierckx. Hun datasciencecursisten doen het met 89 procent na zes maanden minder goed, maar nog steeds is de vraag hoog.

“Bedrijven verlagen ook hun eisen op het gebied van diploma’s”, stelt Dierckx. “Voordien zou je vaker nog een relevante master moeten hebben om een job te krijgen als ontwikkelaar. Meer en meer bedrijven veranderen dat nu en focussen meer op de vaardigheden die een persoon heeft.”

Bij Hays zien ze ook internationaal talent als een mogelijke oplossing. “Vroeger lag de nadruk daarvan meer op outsourcing naar pakweg Indië”, stelt Scheiris. “Maar vandaag wordt er steeds vaker talent uit het buitenland naar hier gehaald, met daarbij ondersteuning voor een visum en onderdak. Zeker in de grootsteden staan bedrijven daarvoor open. Door talent naar België te halen, en niet te outsourcen, zorg je ervoor dat de kennis intern en lokaal blijft.”

Hoelang dit tekort zal aanhouden blijft voorlopig onduidelijk. “Ik denk dat het nog een tijdje zal duren”, stelt Scheiris. “We zitten in een digitale versnelling, wat nieuwe velden doet opkomen. Het gevolg van digitalisering is dat cybersecurity bijvoorbeeld boomt, want alles moet beveiligd worden. Dat doet de nood aan die profielen toenemen. Scholen beginnen die opleidingen echter nu pas aan te bieden. Ik denk dat we nog een aantal jaren met dit soort tekorten zullen zitten.”

Vorig artikel
Volgend artikel