jobstudenten
Business

Gemotiveerde jobstudenten? Die vind je zo!

05.11.2018
door Fokus-online.be

Met een banengroei van 11 procent in het afgelopen jaar trekt de arbeidsmarkt in Vlaanderen duidelijk aan en is de war for talent weer uitgebroken. Jobstudenten zijn in die context bijzonder interessant. Dankzij onderstaande tips vul je je openstaande vacatures zo in met flexibele en gemotiveerde werkkrachten.

Het aantal vacatures gaat sinds 2015 stelselmatig omhoog, met een nieuw record in augustus 2018. Het wordt dus steeds moeilijker om de juiste werknemers te vinden. Jobstudenten worden al langer ingezet om piekperiodes binnen bedrijven op te vangen, maar zijn vandaag nog interessanter. Dankzij de nieuwe regeling voor studentenarbeid kunnen de studenten 475 uur werken op eender welk moment tijdens het jaar. Ze kosten daardoor niet alleen minder dan een vaste aanwerving, maar kunnen ook heel flexibel worden ingezet. We helpen je alvast op weg in je zoektocht:

Zoek aansluiting bij de interesses van de jobstudenten

Jobstudenten hebben heel wat in hun mars. Hoewel ze typisch in de horeca- of retailsector worden ingezet, kunnen ze ook administratieve taken voor hun rekening nemen. De studenten gaan steeds vaker op zoek naar een job die aansluit bij hun opleiding. Een rechtenstudent zal graag ervaring opdoen bij een juridische dienst of advocatenkantoor, terwijl een leerling van een hotelschool uitkijkt naar een job in de horeca. Laat hen daarom proeven van alle aspecten van jouw bedrijf.

Leid talent op

De werkvloer geeft hen ongetwijfeld boeiende inzichten die niet in de schoolboeken staan. Want daar gaat het hem om: studenten willen niet zomaar een centje bijverdienen, ze willen professionele vaardigheden ontwikkelen en voeling krijgen met de sector waar ze later zullen terechtkomen. Een studentenjob wordt misschien een springplank naar een vaste job. Ook voor jou als werkgever is dat interessant. Je spoort talent vroeg op en kunt het trainen.

Schakel een uitzendkantoor in

Heb je regelmatig hulp binnen je bedrijf nodig? Of weet je niet goed hoe je aan de aanwerving moet beginnen? Dan kun je een uitzendkantoor inschakelen. Het neemt de screening, matching en opleiding voor zijn rekening, en beschikt doorgaans over een ruime pool van studenten. Het verzorgt ook de loonadministratie, waardoor je je enkel om het feitelijke werk hoeft te bekommeren.

Vind je match via een app

Nieuw is de opkomst van apps in de uitzendmarkt. Ze maken de aanwerving van jobstudenten nog eenvoudiger door werkgevers en studenten rechtstreeks met elkaar in contact te brengen. Als werkgever doorzoek je de studentenprofielen al swipend. Passen iemands opleiding of interesses bij jouw vacature? Dan kun je de student meteen opbellen of een videogesprek houden. In de toekomst zal technologie trouwens een nog grotere rol spelen. Dankzij artificiële intelligentie en self learning wordt de match tussen student en werkgever dan volledig automatisch gemaakt.
[td_smart_list_end]

Van jobstudent tot vaste medewerker

Jobstudenten kunnen dus wel eens het antwoord op de krappe arbeidsmarkt zijn. Door de nieuwe sociale wetgeving kun je ze flexibel en aan een lagere kost inzetten. Maak er een win-winsituatie van en kies voor gemotiveerde studenten die graag iets bijleren. Misschien vind je zo wel een goede vaste kracht. Een uitzendkantoor maakt de aanwerving nog makkelijker, zeker wanneer het over de juiste tools beschikt.

Meer over…

Seal Jobs gelooft in het potentieel van elke student en streeft naar een betere manier om flexibel werk te organiseren. Voor zowel jobstudenten als werkgevers brengen we snelheid, kwaliteit en vertrouwen naar de tijdelijke werkrelatie. Ben je als werkgever op zoek naar talent? Wij garanderen de meest gemotiveerde en geschikte jobstudenten. Seal Jobs helpt jouw bedrijf groeien en biedt dé oplossing voor de huidige schaarste op de arbeidsmarkt. Contacteer ons: www.seal.jobs – Kantoor Antwerpen: students@seal.jobs – 03/808.29.28 

Vorig artikel
Volgend artikel