Home Business Finance Zorgeloos beleggen? Ga voor een hotel!

Zorgeloos beleggen? Ga voor een hotel!

In samenwerking metNico Harboort, Creadomus

Heb je met de jaren een mooi spaarpotje kunnen aanleggen? Dan doet de aanhoudend lage rente op spaarboekjes je ongetwijfeld pijn. Er bestaan nochtans interessante alternatieven. Zo biedt hotelvastgoed je alle voordelen van klassiek vastgoed, zonder dat je je om de uitbating moet bekommeren.

Een mooi alternatief voor je spaarboekje

Het is een gekend zeer: je spaarcenten brengen nauwelijks iets op, terwijl de inflatie weer boven 2% zweeft. Door je geld op een spaarrekening te parkeren, verlies je dus geleidelijk aan koopkracht. Steeds meer mensen gaan daarom op zoek naar een alternatief dat meer opbrengt. Een aantrekkelijke, nieuwe optie is hotelvastgoed.

Een betaalbare vastgoedinvestering

Om te investeren in hotelvastgoed, heb je geen enorm kapitaal nodig. Je kan al een hotelkamer kopen voor € 105.000. De drempel is dus minder groot dan wanneer je een appartement of huis zou aanschaffen. Verder verloopt de investering zoals bij een andere vastgoedtransactie: via een notariële akte word je de effectieve eigenaar van je kamer en een deel van de gemeenschappelijke ruimten.

Jouw deel in de winst van een hotel

Daarna verleen je een franchise aan een hotelketen. Meestal gaat het om vooraanstaande merken zoals Accor, Novotel, ibis… Zij weten perfect hoe ze een hotel moeten runnen en bieden je in ruil voor de franchise 75%-90% van hun winst. Die winst reikt verder dan jouw kamer: de inkomsten uit het restaurtant, de bar, de parking, tickets… tellen ook mee. Ze worden opgenomen in een poolsysteem dat de winst netjes over alle eigenaars verdeelt. De populariteit van je eigen kamer speelt dus geen rol in je winstdeelname.

Hotelvastgoed vormt een uitstekende bescherming tegen de inflatie.

Je buffer tegen inflatie

Hotelvastgoed biedt je alle voordelen van klassiek vastgoed. Deze belegging beschermt je bijvoorbeeld tegen de inflatie, aangezien de kamerprijzen de inflatie volgen. Bovendien beschikt een goedgelegen hotel over heel wat ruimte om zelf zijn prijzen te bepalen. Om vastgoed – en ook hotelvastgoed –  te laten renderen, besteed je maar beter genoeg aandacht aan de ligging. Al te vaak wordt de zoektocht naar een toplocatie echter beperkt tot gekende, vaak dichtbijgelegen, (te) dure steden. Wanneer je in hotelvastgoed investeert, kijk je echter best naar steden die niet puur leven van toerisme. Een locatie bij belangrijke verkeersassen, industire- of zakencentra verzekert je van een constante bezoekersstroom en bijgevolg constante inkomsten. Ook even over de taalgrens heen kijken, kan mooie opportuniteiten bieden.

Een kans om je successieplanning of belastingen te optimaliseren

Daarnaast biedt het een regelmatig extra inkomen en laat het successieplanning toe. Je kan een hotelkamer namelijk ook via een constructie met naakte eigendom-vruchtgebruik aankopen zodat je erfgenamen minder successierechten moeten betalen. Zoek je nog een manier om minder belastingen te betalen? Dan zou je je aankoop met een woningkrediet kunnen combineren. De interesten daarvan zijn fiscaal aftrekbaar.

Als belegger heb je weinig zorgen over het onderhoud, noch over slechte betalers.

Een zorgeloze vastgoedformule

Je geniet dus van de voordelen van een vastgoedinvestering, maar vermijdt de nadelen. Een ervaren hotelketen baat je kamer voor jou uit. Ze staat in voor de marketing, schoonmaak en betalingen. Doorgaans koop je ook een gloednieuwe kamer. Je hebt dus geen zorgen over het onderhoud, noch over slechte betalers. De beste formules voorzien trouwens in een renovatiefonds, zodat het gebouw steeds in een uitstekende staat verkeert.

Een tastbare belegging

Kent hotelvastgoed dan geen nadelen? Het blijft natuurlijk een beleggingsproduct. Je kan er niet naartoe zoals je naar een appartement aan zee zou gaan. Tegelijk is het echter een heel stabiele en vooral tastbare belegging, in tegenstelling tot andere beleggingsproducten zoals aandelen en obligaties. Je kunt je investering letterlijk zien opbrengen, wanneer het hotel op een goede locatie gelegen is. Want locatie is en blijft een belangrijke factor voor het succes van het hotel én dus jouw investering.

Dé manier om je geld aan het werk te zetten

Als je een relatief veilig alternatief voor je spaarboekje zoekt, is hotelvastgoed zeker interessant. Je creëert een win-winsituatie met een ervaren en internationale speler: in ruil voor je financiering van de kamers krijg je een stevig aandeel in de winst. En wil je je geld echt zien werken? Neem dan een hotel in je buurt. De bezoekers zullen je heel wat voldoening schenken.


Meer over…

Bij Creadomus geloven we dat investeren in vastgoed meer is dan enkel bouwen en dus niet stopt bij de oplevering van een appartement. Door ook in te staan voor de exploitatie, streven we naar een langetermijnrelatie met onze klanten, zodat hun investering volledig zorgeloos is. Via innovatieve en doordachte aankoopformules bieden we kwalitatief en betaalbaar beleggingsgeluk en realiseren we de wensen van onze klanten. We verlenen hen daarbij zowel algemeen vastgoedadvies als fiscaal en financieel advies. Kortom, een volledige service van A tot Z.

 


 

MEER

Karel Van Eetvelt over gezonde werknemers

Gezond BedrijfGezonde werknemers maken niet per definitie een gezond bedrijf. Volgens Karel van Eetvelt omhelst een gezonde onderneming veel meer. “Het gaat ook over voldoende liquide middelen hebben, genoeg klanten hebben en van bedreigingen opportuniteiten maken.”

Steden in staat van vervoering

intermodaliteitDat de mobiliteitsuitdaging in steden en gemeentes levensgroot is, zal niemand aan twijfelen. Maar wat is het antwoord? Eén mogelijkheid is alvast intermodaliteit, waarbij verschillende transportmodi worden gecombineerd, zodat de auto minder alomtegenwoordig wordt.

Het alternatief voor de merkdealer voor banden en onderhoud

ProfileDe gloednieuwe kantoren van Profile in Antwerpen - Berchem met 40 werknemers vormen de koepel van een snel groeiende organisatie die een totaalconcept propageert: expert in banden en multimerken onderhoud gericht op het maximaal comfort van de bestuurder.

“Ik voorspel een revolutie in de landbouw”

Dirk InzéEen wetenschapper die de wereld heeft veranderd. Dat is het verhaal van Dirk Inzé. Mee dankzij zijn onderzoek naar de groei van planten, halen boeren vandaag meer opbrengst uit hun gewassen dan ooit tevoren. Wat mogen we nog meer verwachten van de biotechnologie?

Intrapreneurs: dromers die doen

Intrapreneur De term ‘intrapreneur’ is een veelgebruikt begrip. Alle bedrijven hebben nood aan intrapreneurship en menig werknemer ambieert er een te zijn. Maar wat houdt het precies in?

Water ontleed

Dat een waterschaars gebied als Vlaanderen bewuster moet omgaan met zijn (drink)water, spreekt voor zich. Maar beter zorg dragen voor ons water begint bij kennis ervan. En dus: wat is de cyclus van water? Wat gebeurt er met ons afvalwater? En hoe circulair is dit proces eigenlijk?