Home Business Finance Wonen: Stabiel rendement met duurzame meerwaarde

Wonen: Stabiel rendement met duurzame meerwaarde

Covid-19 schudde ons leven ondersteboven, maar dat wil niet zeggen dat we niet vooruit mogen kijken. Alles is van voorbijgaande aard, maar onzekere tijden zorgen toch even voor een wake-upcall.

Toch blijven bepaalde investeringen altijd interessant. “Covid-19 mag dan misschien wel onze manier van werken en ons sociaal leven beïnvloeden, de geborgenheid van een thuis blijft een van de cruciale elementen voor een stabiele samenleving.” Aan het woord is Nicolas Bearelle, oprichter van Revive vastgoedprojecten. “Vastgoed is altijd al een betrouwbare hoeksteen geweest in elke gevarieerde investeringsportfolio. In vergelijking met aandelen en obligaties, blijft vastgoed in deze bewogen beurstijden nog steeds een stabiele toegevoegde waarde creëren.”

Meer vraag naar betaalbare woningen

Toch maakt Bearelle ook een kritische kanttekening: “Niet elk type van residentieel vastgoed is even bestand tegen deze tegenwind. Na deze crisis zal de vraag naar betaalbare woningen en appartementen met lage operationele kosten dramatisch stijgen. Nu kiezen voor een vraagmarkt als huurvastgoed is niet alleen kiezen voor een product waar de vraag hoger is dan het aanbod. Het is tevens kiezen voor een product dat een inflatiebestendige opbrengst genereert: huur.”

“Een kwalitatieve thuis in een goede buurt is een garantie op rendement.”Nicolas Bearelle, Revive

Aangetrokken tot levendige en duurzame buurten

Bearelle stelt dat deze nood zich vooral zal aftekenen in de steden: “Eens de social distancing niet meer van kracht is, zullen mensen weer op zoek gaan naar sociale contacten. En van nature zijn we aangetrokken tot levendige buurten die een gezonde omgeving bieden om te wonen en leven.”

Ook het duurzame karakter van vastgoed wordt steeds meer op de kaart gezet. “Wij kijken naar de toekomst en bouwen koolstofvrije buurten, die bijdragen aan een minimale ecologische voetafdruk en een lage economische kost. Zo sparen wij de natuur én het budget van de huurder.”

Gezonde woongemeenschappen

De garantie van een hoge levenskwaliteit blijft in de toekomst écht prioritair, om je oprecht goed te voelen waar je woont. Bearelle: “Zo hebben onze projecten minstens dertig procent groene en open ruimtes en een gezonde sociale mix van alle generaties. Deze gemeenschappen worden hechte gemeenschappen waar families graag en langer willen blijven wonen. Dit vermindert ook het risico op verhuis, én dus mogelijk verlies aan huurinkomsten.”

Doorslag in woningkeuze

“Tevens geloven wij dat na de Covid-19-crisis de consument meer aandacht dan ooit zal hebben voor deze extra meerwaarden die bijdragen aan een algemeen goed gevoel en betere gezondheid, en dat dit doorslaggevend zal zijn in zijn of haar woningkeuze”, besluit Nicolas Bearelle. “Het is dus echt het moment om te investeren in vastgoed. Dankzij de zeer lage intresten wordt dit soort investeringen nog extra aantrekkelijk, zeker in dit groeiend segment van de binnenstedelijke huurmarkt.”


Nicolas Bearelle Nicolas Bearelle

Oprichter Revive

 

 

 

 

MEER

Spelen om te leren exporteren

Met je bedrijf naar het buitenland trekken, is geen triviale zaak. Om ondernemers beter bekend te maken met de uitdagingen van exporteren, ontwikkelde de bank ING, samen met Flanders Investment & Trade en Credendo, een speciaal bordspel.

Ecodesigndenken en over grenzen heen kijken

Industrie “Het is perfect mogelijk om economie en duurzaamheid te combineren, maar het begint allemaal met de mindset dat het op een groene manier kan”, zegt Jan De Witte, CEO van Barco

De landbouw: extreem belangrijk voor onze toekomst

Al is de landbouw een economische sector van enorm historisch belang, toch zijn wereldwijd steeds minder jongeren actief in deze sector.

Je keuken als kloppend hart

KeukenDe keuken is allang geen achterafkamertje meer waar enkel de vrouw des huizes in de potten gaat roeren. Het is een plek geworden waar je tot rust komt, waar je in alle gezelligheid samen kookt en waar je vrienden en gasten ontvangt. De budgetten die er voor uitgetrokken worden, zijn dan ook navenant gestegen.

3 vragen over AFS

vrijwilligerswerkCharlotte Evens volgde de opleiding Media & Entertainment Business aan de Thomas More hogeschool in Mechelen. Tijdens deze opleiding besloot ze vrijwilligerswerk te doen in de Seychellen via de uitwisselingsorganisatie AFS.

Beter de vruchten plukken van diversiteit

Diversiteit De wereld is een dorp geworden en het dorp is een wereld. Op de werkvloer van organisaties, bedrijven en instellingen lopen dus almaar meer mensen rond met sterk verschillende achtergronden. AFS − die van de uitwisselingsprogramma’s, inderdaad − heeft een pakket trainingen uitgewerkt die kan helpen om daarmee om te gaan.