Home Business Finance Goud en diamant: al eeuwen een stabiele belegging

Goud en diamant: al eeuwen een stabiele belegging

Diamant. James Bond wist het al langer: ‘Diamonds Are Forever’, en dat klopt ook anno 2020. Diamanten, goud en platina blijven tot de meest waardevolle grondstoffen behoren. In combinatie leveren ze sieraden op die kunnen oplopen tot meer dan honderdduizend euro’s.

Geen spek voor ieders bek, maar het blijft wel altijd waardvol. “Als belegging kan het een bijzonder stabiele investering zijn, als je op de juiste plaats aankoopt”, vertelt Steven Boelens, medeoprichter van Baunat. “Al honderden jaren worden goud en diamanten als de hoogste goederen beschouwd. Kijk maar naar de prestigieuze schilderijen waarin ze werden afgebeeld. Wie investeert in pakweg diamanten, weet dat het op lange termijn nooit in waarde daalt. Maar het is niet bedoeld om snelle winst mee maken.”

Zeldzame en tijdloze investering

Baunat speelt zelf Champions League wat juwelen en diamanten als belegging betreft. “Met onze juwelen zitten we in een premium kwaliteitsniveau en prijsklasse”, bevestigt Boelens. “Het zijn investeringen die de gemiddelde persoon maar een vijftal keer in zijn leven maakt. Er hangt ook altijd een bepaalde emotie aan vast: een verloving, een bruiloft of een erfstuk. Je kunt het steeds koppelen aan iets dat je nooit zal vergeten. Dat maakt hoogwaardige juwelen zo bijzonder. Onze collectie is dan ook tijdloos. Je hoeft niet voor trendy te gaan, maar voor modern klassiek, zodat het over x-aantal jaar nog altijd past bij eender wat voor soort kledij.”

“Het zijn investeringen die de gemiddelde persoon maar een vijftal keer in zijn leven maakt. Je kunt het steeds koppelen aan iets dat je nooit zal vergeten.”

Slimme systemen binnen haute jewelry

Hun juwelen zetten ze op eenzelfde niveau als pakweg Tiffany en Cartier. “Maar ons businessmodel verschilt wel wat van het gangbare. Wij kopen namelijk aan de bron, vermijden tussenpersonen, stock en inefficiënte marketing. We zoeken zelf ons publiek via een systeem van artificial intelligence en komen zo uit bij slimme consumenten. Een unieke aanpak binnen de wereld van de hoogwaardige juwelen en de haute jewelry.”

Diamant: waardevolle langetermijnbelegging

Omdat de juwelenklanten van Baunat na de financiële crisis van 2008 met de vraag kwamen om te beleggen in diamant, ontwikkelde Baunat een tweede arm, namelijk Baunat Diamonds: “Via deze website kunnen exclusieve en commerciële diamanten besteld worden. De eerste categorie kun je verzilveren via veilinghuizen, en bij de tweede kun je beter terecht bij commerciële verkoopplatforms. Investeren in diamant is niet bedoeld om snel te cashen, maar het is en blijft wel een waardevolle langetermijnbelegging zonder veel risico’s en extra kosten.”


Meer over


Het Belgische diamantjuwelen merk BAUNAT is wereldwijd gekend om haar hoogwaardige diamantjuwelen en uitmuntende service. Dankzij aankoop aan de bron, slim voorraadbeheer en digitale marketing, kan het haar juwelen aanbieden aan een ongeziene prijs-kwaliteitverhouding. De BAUNAT klant is een ‘Smart buyer’. Mensen die kiezen voor premium kwaliteit in al haar facetten (materialen, product, afwerking, maar ook service en transparantie), maar die niet bereid zijn te betalen voor inefficiënte of niet-tastbare elementen die niet tot uiting komen in het product dat zij kopen. Meer info op: www.baunat.com of www.baunatdiamonds.com

Logo Baunat

MEER

Digitalisering in de praktijk

Digitalisering Wat betekent de voortschrijdende digitalisering voor de praktijk? Een vraag waar veel juristen mee te maken hebben. Kyoko Tollenaar van Houthoff geeft duiding.

Nieuwe flesjes vereenvoudigen werk van ziekenhuisapotheek

ZiekenhuisapotheekKostenefficiëntie en de belangen van de patiënt gaan niet altijd goed samen in de gezondheidszorg. Toch combineert een nieuwe techniek beide aspecten: het vullen van hermetisch afgesloten, in plaats van open, flesjes via een vulstation staat niet alleen garant voor de steriele verwerking van geneesmiddelen, door haar eenvoud bespaart de techniek ook tijd en kosten.

Duurzame wijken stilaan realiteit!

Duurzame WijkEen wijk is een veelvoud van plekken en beweging, van mensen en activiteiten. Een duurzame wijk gaat over meer dan energiezuinige gebouwen. Het is een samenhang van ‘ecopolis-principes’ om een leefbare, klimaatvriendelijke wijk te verzekeren voor iedereen.

Zoveel te doen, zo weinig tijd

Nik Van Gool De vrouw wil zoveel tegelijkertijd doen maar er is niet genoeg tijd. Dit is het probleem voor de vrouw van tegenwoordig. Zelfontplooiing in kort tijdsbestek lijkt de oplossing.

Ons land bezit álle eigenschappen voor succesvolle digitale transformatie

Ernst-Jan StigterAlgemeen directeur van Microsoft Nederland zijn, was áltijd al zijn droombaan. Ontmoet Ernst-Jan Stigter: hij vindt ons land práchtig, ziet Nederland als wereldspeler op zowel het gebied van digitale transformatie als in de adoptie van (cloud)technologie én is teamspeler boven alles. 

Wonen: Stabiel rendement met duurzame meerwaarde

Vastgoed Covid-19 schudde ons leven ondersteboven, maar dat wil niet zeggen dat we niet vooruit mogen kijken. Alles is van voorbijgaande aard, maar onzekere tijden zorgen toch even voor een wake-upcall.