vermogensbeheerder
Business

3 vragen aan… Thomas Vanderlinden

02.12.2014
door Fokus Online

De verkoop van een familiaal bedrijf is heel vaak de belangrijkste trigger om naar een vermogensbeheerder te stappen. Soms gaat het ook om topmensen die bij een multinational carrière hebben gemaakt en een mooi bedrag uitgekeerd hebben gekregen bij hun pensionering. En soms komen er ook gewoon cliënten die niet tevreden waren over hun bestaande vermogensbeheerder. Zo simpel kan het soms zijn. Thomas Vanderlinden legt uit.

Is het inschakelen van een vermogensbeheerder alleen weggelegd voor grote fortuinen?

Klanten kunnen bij ons terecht vanaf één miljoen euro. Maar wij hebben twee fondsen, een gemengd fonds en een fonds dat puur op aandelen gericht is, en eenieder kan daar op intekenen via zijn grootbank. Hij gaat dan wel hogere kosten betalen en krijgt geen persoonlijke opvolging.

Hoeveel invloed hebben cliënten op wat er met hun geld gebeurd?

Het hangt er van af. Wij doen enkel discretionair beheer, geen advies: alle beslissingen liggen bij ons en wij beheren autonoom het geïnvesteerde kapitaal op basis van een contract. Onze cliënten zijn dus vooral mensen die geen tijd, zin of kennis hebben om er zich intensief mee bezig te houden. Uiteraard vereist dat vertrouwen, maar dat krijgen we ook van hen. Zeker na de crisis van 2008, die we goed zijn doorgekomen, is ons volume sterk gestegen.

Op welke momenten in hun leven kloppen de mensen bij u aan?

De verkoop van een familiaal bedrijf is heel vaak de belangrijkste trigger om naar een vermogensbeheerder te stappen. Soms gaat het ook om topmensen die bij een multinational carrière hebben gemaakt en een mooi bedrag uitgekeerd hebben gekregen bij hun pensionering. En soms komen er ook gewoon cliënten die niet tevreden waren over hun bestaande vermogensbeheerder. Zo simpel kan het soms zijn.

Vorig artikel
Volgend artikel