Home Business E-learning: 3 vragen aan... Future learning BV

E-learning: 3 vragen aan… Future learning BV

Wat moest er anders in de e-learningwereld?
“Er waren algemene e-learningmodules beschikbaar, maar bedrijven zagen steeds vaker het nut van blended learning in: een combinatie van klassikale, aangepaste trainingen en/of onderdelen ervan in een digitale leeromgeving. Ik kwam zelf in contact met de leeromgeving ILIAS, een leer- en kennismanagementsysteem voor blended learning. Dit is naast een digitale leeromgeving ook een communicatieplatform en kennismanagementsysteem. ILIAS is in 22 talen beschikbaar, en door al die functionaliteiten ontwikkelde ik deze vorm van didactische, bedrijfsspecifieke e-learning.”

Wat is de toegevoegde waarde voor de (opleidings)markt?
“Allereerst is het tijd- en plaatsonafhankelijk. Met e-learning kun je zien hoe iemand zich ontwikkelt via toetsmomenten en rapportages. Het kan ook gepersonaliseerd worden aangeboden. Elke cursist stroomt in op eigen niveau in het trainingsprogramma. Ten slotte kun je ook gebruikmaken van interactieve video’s, VR en AR, webconferenties…”

Welke rol heeft e-learning in de toekomst?
“E-learning helpt bij het verbeteren van het voortdurend opdoen en delen van kennis
in het onderwijs, de overheden en het (internationale) bedrijfsleven. Daardoor wordt de kwaliteit en inzetbaarheid van de medewerkers groter en zijn ze flexibeler inzetbaar. Bovendien is leren met e-learning leuk en afwisselend. Dat is belangrijk in termen van levenslang leren.”

MEER

Podcast #3: Circulaire economie en de schoonheid van afval

Podcast Circulaire economie: het is een economisch systeem waar steeds meer jonge bedrijven van dromen én naar streven. Een ideaal scenario waarbij grondstoffen hergebruikt worden en er dus zo weinig mogelijk verloren gaat. Maar hoe vertaalt dat zich concreet?

Mobility-as-a-Service: nieuwe vormen van mobiliteit

Mobiliteit Een eigen auto kopen? Veel millennials wagen zich er niet meer aan, en zoeken andere manieren om zich sneller, goedkoper en milieuvriendelijker te verplaatsen. Verschillende bedrijven maken zich al klaar voor een wereld met MaaS: Mobility-as-a-Service. 

Paul De Grande: Op zoek naar schoonheid, warmte en...

Paul De GrandeZijn naam alleen al straalt ‘grootsheid’ uit. De antiquair was altijd al bekend bij insiders. Al jaren zorgt het programma Stukken van Mensen op Vier ook voor uitstraling bij het brede publiek. Volgens De Grande primeert identiteit op rendement. Zo gaat hij steeds op zoek naar kunst met een ziel.  

Tournée Minérale, what’s next?

Lifestyle Heb je na Tournée Minérale zin in een nieuwe uitdaging? Wij bezorgen je alvast inspiratie voor een extra ‘maandje zonder’.

De steile opmars van biotechnologie

biotechnologie Vlaanderen verricht baanbrekend onderzoek binnen de biotechnologie. Onze wetenschap zorgt voor toepassingen in de geneeskunde, landbouw en industrie.

De juiste aannemer, de enige garantie voor een geslaagd...

de perfecte aannemerDe zoektocht naar the right man for the job verdient je volle aandacht. Want een (ver)bouwproject is niet alleen een serieuze investering, er moet ook een match zijn met de bouwheer. Voor Marc Jacobs was het vinden van een duurzame aannemer een essentiële voorwaarde om zijn ecologisch bouwproject te doen slagen.