Home Business E-learning: 3 vragen aan... Future learning BV

E-learning: 3 vragen aan… Future learning BV

Wat moest er anders in de e-learningwereld?
“Er waren algemene e-learningmodules beschikbaar, maar bedrijven zagen steeds vaker het nut van blended learning in: een combinatie van klassikale, aangepaste trainingen en/of onderdelen ervan in een digitale leeromgeving. Ik kwam zelf in contact met de leeromgeving ILIAS, een leer- en kennismanagementsysteem voor blended learning. Dit is naast een digitale leeromgeving ook een communicatieplatform en kennismanagementsysteem. ILIAS is in 22 talen beschikbaar, en door al die functionaliteiten ontwikkelde ik deze vorm van didactische, bedrijfsspecifieke e-learning.”

Wat is de toegevoegde waarde voor de (opleidings)markt?
“Allereerst is het tijd- en plaatsonafhankelijk. Met e-learning kun je zien hoe iemand zich ontwikkelt via toetsmomenten en rapportages. Het kan ook gepersonaliseerd worden aangeboden. Elke cursist stroomt in op eigen niveau in het trainingsprogramma. Ten slotte kun je ook gebruikmaken van interactieve video’s, VR en AR, webconferenties…”

Welke rol heeft e-learning in de toekomst?
“E-learning helpt bij het verbeteren van het voortdurend opdoen en delen van kennis
in het onderwijs, de overheden en het (internationale) bedrijfsleven. Daardoor wordt de kwaliteit en inzetbaarheid van de medewerkers groter en zijn ze flexibeler inzetbaar. Bovendien is leren met e-learning leuk en afwisselend. Dat is belangrijk in termen van levenslang leren.”

MEER

‘De ‘smart city’ ten dienste van onze stedelingen’

Jack MikkersHet welbekende enthousiasme van premier Rutte kende geen weerga toen we in 2016 in het Torentje ons idee voor een nationale Smart City strategie bespraken. Volgens hem vergde dat een brede aanpak, die niet bij een van de ministeries moest liggen.

Het belang van vrijhandel voor onze welvaart

Pieter TimmermansDe Belgische economie is zeer afhankelijk van vlotte handelsstromen en internationale investeringen. 1 job op 6 in ons land hangt af van de Europese export naar de rest van de wereld. Daarom kunnen we het belang van vrijhandel enkel maar benadrukken.

Netwerk laadpalen: 3 vragen aan… TSG Belgium

Elektrificatie In België is er zeker nog marge om het aantal laadpalen danig uit te breiden. Vaak citeren experts dat als een knelpunt voor de verdere groei van het aantal elektrische wagens. Maar vanuit de sector zien we dat een verhoging zeker haalbaar is. Het aantal elektrische wagens stijgt, en onze infrastructuur moet nu volgen.

‘Ik tel niet in jaren, ik tel in kinderen’

Opvoeding De actrice Tine Embrechts zit nooit echt stil. En dat terwijl ze in thuishaven Borgerhout nog een gezin met vier kinderen te runnen heeft.

Wereld Oceanen Dag: een warm hart voor de oceaan

Milieu 8 juni is Wereld Oceanen Dag. Deze dag heeft als doel het bewustmaken van mensen hoe het met onze wateren gesteld is.

Buitenlandse klanten, meer excuses om niet te betalen

internationaal zaken Wie goederen levert, wordt daar graag voor betaald. Het krijgen van geld gaat gemakkelijker in het binnen- dan in het buitenland. Exporterende bedrijven moeten weten welke valkuilen ze beter kunnen ontwijken. Daarnaast blijft (te) laat betalen een heel probleem in Europa.