e-learning
Business

E-learning: 3 vragen aan… Future learning BV

06.06.2020
door Fokus-online.be

Wat moest er anders in de e-learningwereld?

“Er waren algemene e-learningmodules beschikbaar, maar bedrijven zagen steeds vaker het nut van blended learning in: een combinatie van klassikale, aangepaste trainingen en/of onderdelen ervan in een digitale leeromgeving. Ik kwam zelf in contact met de leeromgeving ILIAS, een leer- en kennismanagementsysteem voor blended learning. Dit is naast een digitale leeromgeving ook een communicatieplatform en kennismanagementsysteem. ILIAS is in 22 talen beschikbaar, en door al die functionaliteiten ontwikkelde ik deze vorm van didactische, bedrijfsspecifieke e-learning.”

Wat is de toegevoegde waarde voor de (opleidings)markt?

“Allereerst is het tijd- en plaatsonafhankelijk. Met e-learning kun je zien hoe iemand zich ontwikkelt via toetsmomenten en rapportages. Het kan ook gepersonaliseerd worden aangeboden. Elke cursist stroomt in op eigen niveau in het trainingsprogramma. Ten slotte kun je ook gebruikmaken van interactieve video’s, VR en AR, webconferenties…”

Welke rol heeft e-learning in de toekomst?

“E-learning helpt bij het verbeteren van het voortdurend opdoen en delen van kennis
in het onderwijs, de overheden en het (internationale) bedrijfsleven. Daardoor wordt de kwaliteit en inzetbaarheid van de medewerkers groter en zijn ze flexibeler inzetbaar. Bovendien is leren met e-learning leuk en afwisselend. Dat is belangrijk in termen van levenslang leren.”

Vorig artikel
Volgend artikel