Home Business E-commerce 3 vragen aan... Swisslog

3 vragen aan… Swisslog

Welke uitdagingen bezorgt online shoppen de logistiek?
“Waar het vroeger ging om het principe van ‘pallet in, pallet out’, draait het nu vooral om veel afzonderlijke pakjes. Wie dat niet goed managet, riskeert dat er veel onnodige meters worden afgelegd. Maar ook dat er eventueel verkeerd gepickt wordt of producten beschadigd of verloren raken. Daardoor wordt het ook mogelijk dat zowel tijdsdruk als werkstress toenemen.”

Hoe ziet het magazijn van de toekomst eruit?
“Als een plek waar het zelfs op piekmomenten, zoals pakweg Black Friday of de eindejaarsperiode, business as usual is. Dat vraagt dan wel om een maximale flexibiliteit, automatisering en smart data − die niet alleen verzameld, maar ook juist geïnterpreteerd moet worden. Het magazijn van de toekomst wordt op die manier een modulaire, flexibele omgeving vol ondersteunende softwareoplossingen en robotica.”

Wat zal dat precies betekenen voor de klant?
“In een goed geolied magazijn, dat ondersteund is door technologie, stijgt de kwaliteit en daalt de foutenmarge. En dankzij de slimme dataverwerking ontvangt de klant zijn pakket precies waar en wanneer hij dat wenst. Zo bestaat de vrees niet langer om onvolledige of vertraagde leveringen aan te krijgen.”

MEER

‘Eens die stap gezet, is de stap naar andere...

E-commerce is booming Hoewel België niet bij de koplopers hoort, willen we onze achterstand uiteraard wel inlopen. Maar hoe doen we dit? Waar zitten dan de drempels?

Ben jij een inlegger of belegger?

Sparen of beleggen Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als het aankomt op je geldzaken. Hoe halen we het meeste uit beleggen en investeren?

Businessflats: opkomende markt in Belgisch vastgoed

BusinessflatsHet is intussen een oud zeer: je spaarboekje brengt niets meer op, terwijl de beurzen onbetrouwbaar lijken. Vastgoed biedt je een rendabel alternatief, tenminste als je het beheer vereenvoudigt. Businessflats spelen helemaal in op die behoefte, én op de groeiende vraag van expats.

Gezelligheid troef tijdens winterbarbecue

WinterbarbecueEen stukje wild, spruitjes met spek, boschampignons, een glaasje glühwein en vooral heel veel sfeer. Barbecueën tijdens de winter is ‘hot’. En de populariteit blijft stijgen.

Wat als de energiemarkt eindelijk om jou draaide?

EnergiemarktHoe vaak heb jij de prijzen van energieleveranciers al vergeleken? Of kijk je op tegen de administratie die de overstap naar een andere leverancier meebrengt? Dat is te begrijpen. Maar het kan anders. Binnenkort zorgen nieuwe technologieën ervoor dat je automatisch over de beste prijs beschikt.

Stijgende goudwaarde biedt opportuniteiten

Smart partnerBeleggers grijpen in hun portefeuille de laatste tijd steeds vaker naar goud als een stabiele investering. De waarde van de grondstof kent de laatste twintig jaar een fikse stijging, maar kennis van zaken blijft het belangrijkste onderpand voor wie wil beleggen in het edelmetaal.