Home Business E-commerce 3 vragen aan... Swisslog

3 vragen aan… Swisslog

Welke uitdagingen bezorgt online shoppen de logistiek?
“Waar het vroeger ging om het principe van ‘pallet in, pallet out’, draait het nu vooral om veel afzonderlijke pakjes. Wie dat niet goed managet, riskeert dat er veel onnodige meters worden afgelegd. Maar ook dat er eventueel verkeerd gepickt wordt of producten beschadigd of verloren raken. Daardoor wordt het ook mogelijk dat zowel tijdsdruk als werkstress toenemen.”

Hoe ziet het magazijn van de toekomst eruit?
“Als een plek waar het zelfs op piekmomenten, zoals pakweg Black Friday of de eindejaarsperiode, business as usual is. Dat vraagt dan wel om een maximale flexibiliteit, automatisering en smart data − die niet alleen verzameld, maar ook juist geïnterpreteerd moet worden. Het magazijn van de toekomst wordt op die manier een modulaire, flexibele omgeving vol ondersteunende softwareoplossingen en robotica.”

Wat zal dat precies betekenen voor de klant?
“In een goed geolied magazijn, dat ondersteund is door technologie, stijgt de kwaliteit en daalt de foutenmarge. En dankzij de slimme dataverwerking ontvangt de klant zijn pakket precies waar en wanneer hij dat wenst. Zo bestaat de vrees niet langer om onvolledige of vertraagde leveringen aan te krijgen.”

MEER

Veertig graden in de winter

BuitenactiviteitenLekker met de hele familie samen voor de buis? Best gezellig. Toch zijn er ook in de koudste maanden van het jaar heel wat plezante buitenactiviteiten.

De gezondheidsrevolutie plakt aan je lijf

De gezondheidsrevolutie is volop gaande, en in de kern van deze vooruitgang vind je de wearables terug. Het potentieel ervan zette digital health in gang.

‘Koop vers, kook zelf en eet samen’

Pascale NaessensHet hele gezin draagt samen een grote verantwoordelijkheid. Maar ik kan je meteen geruststellen, het is eenvoudig: ‘geef het goede voorbeeld, begin bij jezelf’. Niet alleen jij, maar ook je gezin zal er gelukkig door worden. Denk eraan: koop vers, kook zelf en eet samen. Geniet ervan.

”Onze plicht? Gewoon lekker man blijven“

Jan Van LooverenVan ‘De Joeri’, over Tragger Hippy, tot M!LF. Ik heb altijd stoere rollen gespeeld. Deels door de tijdgeest en deels door een stoer imago dat me achtervolgt. En hoewel deze stoere kant zeker in me zit, schuilt er nog veel meer achter het stereotype ‘Jan Van Looveren’.

Het succesverhaal van de moestuin

De week van eigen kweek maakt zo stilaan plaats voor het jaar van eigen kweek. Elke vierkante meter grond achter ons huis wordt steeds vaker optimaal benut. De moestuin biedt vaak de oplossing. Ontspannend én lekker.

De toekomst is aan eerlijke landbouw

Melkproductie Een melkboer krijgt momenteel ongeveer 33 cent voor elke verkochte liter melk. Om zichzelf een eerlijk loon te betalen, zou 45 cent een minimum moeten zijn.