Home Business E-commerce 3 vragen aan... Swisslog

3 vragen aan… Swisslog

Welke uitdagingen bezorgt online shoppen de logistiek?
“Waar het vroeger ging om het principe van ‘pallet in, pallet out’, draait het nu vooral om veel afzonderlijke pakjes. Wie dat niet goed managet, riskeert dat er veel onnodige meters worden afgelegd. Maar ook dat er eventueel verkeerd gepickt wordt of producten beschadigd of verloren raken. Daardoor wordt het ook mogelijk dat zowel tijdsdruk als werkstress toenemen.”

Hoe ziet het magazijn van de toekomst eruit?
“Als een plek waar het zelfs op piekmomenten, zoals pakweg Black Friday of de eindejaarsperiode, business as usual is. Dat vraagt dan wel om een maximale flexibiliteit, automatisering en smart data − die niet alleen verzameld, maar ook juist geïnterpreteerd moet worden. Het magazijn van de toekomst wordt op die manier een modulaire, flexibele omgeving vol ondersteunende softwareoplossingen en robotica.”

Wat zal dat precies betekenen voor de klant?
“In een goed geolied magazijn, dat ondersteund is door technologie, stijgt de kwaliteit en daalt de foutenmarge. En dankzij de slimme dataverwerking ontvangt de klant zijn pakket precies waar en wanneer hij dat wenst. Zo bestaat de vrees niet langer om onvolledige of vertraagde leveringen aan te krijgen.”

MEER

4 tips voor een vruchtbare candidate journey

Candidate Journey Onder druk van hun interne of externe opdrachtgever durven rekruteerders essentiële elementen over het hoofd te zien. Geen goed idee als het er écht over gaat om toptalent aan te trekken.

‘Een droom van een stad’

Nic BalthazarEen stad is als een huis. Met hoe meer je erin woont, hoe properder je het moet zien te houden. Nu al leeft meer dan de helft van de wereldbevolking in steden, en tegen 2050 zou dat bijna drie vierde zijn. Het lijkt duidelijk dat we de boel dan maar beter tijdig op orde krijgen.

Een vrolijke zomer voor de kids

zomerVeel prints, felle kleuren en uniseks-elementen in de kleding. Dierenprints op de schoenen, en een mooi hoedje als accessoire. De kindermode wordt deze zomer een vrolijke bedoening, voorspellen de kenners.

Een volkomen passie voor volkoren

Volkorenproducten We weten het al langer dan vandaag: volkorenbrood is gezond. Gezonder dan een witte boterham. Dat is omdat in volkorenbrood de hele graankorrel is verwerkt, en dus de belangrijke bouwstenen bevat die we allen dagelijks nodig hebben: koolhydraten, eiwitten, vezels, vitamines, mineralen en bioactieve stoffen.

Consumenten, bedrijven en samenleving volop in verandering

E-commerce BeCommerce ziet de e-commercegroei in België bevestigd en verwacht dat de kaap van 11 miljard online uitgaven behaald zal worden. Tijdens de eerste drie kwartalen van 2019 werd er al 8,38 miljard euro online gespendeerd volgens de BeCommerce Market Monitor.

Het mini-debat over de tech-stad

Smart CityJe hoort het vaak als het over smart cities gaat: ze worden bijna altijd in één adem genoemd met het gegeven technologie. Maar in hoeverre is dat correct, en maakt dat een stad effectief leefbaarder? Wat is bovendien onze rol nog middenin die smart innovations?