Home Business Drie vragen aan... Velde Groep

Drie vragen aan… Velde Groep

Waarmee moet je rekening houden in de zoektocht naar buitenlands talent?
“Allereerst: de cultuurverschillen. Een heleboel blijven onder de oppervlakte, hoewel je daar ook rekening mee moet houden. Dat maakt het een stuk complexer, zeker wanneer je over de grens rekruteert. Hoe ga je in een bepaald land met elkaar om, wat zeg je wel en niet? Wat moet je tussen de regels door horen? Enzovoort.”

Wat kan de meerwaarde zijn van zo’n medewerker?
“Dat hij die cultuurverschillen niet onderschat, omdat hij er nu eenmaal middenin zit. En die zijn er altijd. Ook al spreek je dezelfde taal, zoals bij Nederlanders en Vlamingen. Een buitenlandse rekruut zal bijgevolg niet struikelen over een bepaalde interpretatie, terwijl een eigen medewerker eerst die cultuurverschillen zal moeten absorberen en dan de vertaalslag maken. Iemand die letterlijk én figuurlijk de taal spreekt, kan dus van goudwaarde zijn.”

Waarom is de matching van ambities belangrijk?
“Het mag niet gaan om het zomaar invullen van een vacature, een gaatje in het organigram. Je moet de ambities van het bedrijf binnen een bepaalde markt helder definiëren én die van de kandidaat achterhalen. Op die manier kun je nagaan of bedrijf en rekruut dezelfde doelen willen bereiken. Je moet iemand vinden die wil bijdragen aan je ambities.”

MEER

Slimme mobiliteitsinitiatieven in België

mobiliteitFrançois Bellot (MR) en Alexander De Croo (Open Vld) pompten maar liefst vier miljoen euro in initiatieven voor een zogenaamde ‘slimme mobiliteit’.

Goed boeren met smart farming

Smart FarmingTegen 2050 zullen we 10 miljard monden te voeden hebben. Er is nu al een toenemende vraag naar kwalitatief voedsel dat met respect voor mens en milieu geteeld wordt. Er vallen termen als precisielandbouw en smart farming. Wordt dat dan de toekomst?

Groeien in opvoeden

opvoeden Het Agentschap Opgroeien wil hét verschil maken en elk gezin en iedere ouder de ruimte en de tijd om te groeien in opvoeden.

SOS krokusvakantie

ActiviteitenDe krokusvakantie mag dan wel leuk zijn voor de kinderen, voor jou betekent het vooral manieren zoeken om je kleinste(n) in entertainment te voorzien voor de volle acht dagen. Van zaterdag 2 tot en met zondag 10 maart gaat er vanalles door hun hoofd, maar aan school wordt er zeer zeker niet gedacht.

Het droogtedebat: desastreus of dik oké?

De zomer van 2018: het heeft wat met ons gedaan. De aanhoudende warmte zorgde bij veel mensen voor een al even aanhoudend gezucht en gepuf, waarbij iedereen zichzelf op iedere mogelijke manier continu trachtte te bedruipen, als een kalkoen op Thanksgiving. Zwembaden zaten nokvol, verboden plassen en meren – die niet volledig droog stonden – waren niet langer off limitsen ook binnensmonds spoelde water en allerlei andere dranken de droogte weg.

Gezocht: de universele problem solver

Interim-managerDe war for talent, de groeiende omvang van projectwerk en de snelle veranderingen in het bedrijfsleven leiden tot de behoefte aan interim-managers die beschikken over veelgevraagde, schaarse vaardigheden.