Home Business Drie vragen aan... Velde Groep

Drie vragen aan… Velde Groep

Waarmee moet je rekening houden in de zoektocht naar buitenlands talent?
“Allereerst: de cultuurverschillen. Een heleboel blijven onder de oppervlakte, hoewel je daar ook rekening mee moet houden. Dat maakt het een stuk complexer, zeker wanneer je over de grens rekruteert. Hoe ga je in een bepaald land met elkaar om, wat zeg je wel en niet? Wat moet je tussen de regels door horen? Enzovoort.”

Wat kan de meerwaarde zijn van zo’n medewerker?
“Dat hij die cultuurverschillen niet onderschat, omdat hij er nu eenmaal middenin zit. En die zijn er altijd. Ook al spreek je dezelfde taal, zoals bij Nederlanders en Vlamingen. Een buitenlandse rekruut zal bijgevolg niet struikelen over een bepaalde interpretatie, terwijl een eigen medewerker eerst die cultuurverschillen zal moeten absorberen en dan de vertaalslag maken. Iemand die letterlijk én figuurlijk de taal spreekt, kan dus van goudwaarde zijn.”

Waarom is de matching van ambities belangrijk?
“Het mag niet gaan om het zomaar invullen van een vacature, een gaatje in het organigram. Je moet de ambities van het bedrijf binnen een bepaalde markt helder definiëren én die van de kandidaat achterhalen. Op die manier kun je nagaan of bedrijf en rekruut dezelfde doelen willen bereiken. Je moet iemand vinden die wil bijdragen aan je ambities.”

MEER

Gezelligheid troef tijdens winterbarbecue

WinterbarbecueEen stukje wild, spruitjes met spek, boschampignons, een glaasje glühwein en vooral heel veel sfeer. Barbecueën tijdens de winter is ‘hot’. En de populariteit blijft stijgen.

Attitude verbouwen voor een moderne stad

Leo Van BroeckVlaams bouwmeester Leo Van Broeck had het over het versterken van de stads- en dorpskernen en over hoe woningen in verkavelingen gemakkelijk een tienvoud aan oppervlakte innemen in vergelijking met een gemiddelde stadwoning. Een bezorgde Vlaming reageerde hierop dat we toch niet allemaal in appartementen kunnen gaan wonen, men heeft graag wat groen en een tuintje rondom hun (t)huis. Voor ons kwam het een beetje als een donderslag bij heldere hemel, maar het bevestigt het gevoel waar we al even mee zitten.. . De Vlaming moet dringend zijn attitude (ver)bouwen.

Louis-Philippe Loncke: ‘Op groot microavontuur’

Microavontuur Outdoor activiteiten worden steeds populairder om aan onze drukke stadslevens en hun hoeveelheid schermen te ontsnappen. We reizen daarom steeds meer, waarbij we meerdere keren per jaar trips doen. En voor dit soort uitstapjes hoef je vaak niet eens ver te gaan. Je kunt ze ook dicht bij huis doen, midden in je werkweek. Dit heet een microavontuur.

Flexibiliteit: de sleutel binnen het mobiliteitsbudget

mobiliteitsbudget Met het mobiliteitsbudget zouden we onze wegen vrijer en de lucht zuiverder krijgen. Flexibiliteit vormt kansen voor zowel bedrijf als werknemer.

Van klik tot levering

Online shoppen Het lijkt allemaal zo simpel en snel tegenwoordig. Eén muisklik en de dag erna wordt je pakketje thuisbezorgd. Maar er zit er veel meer achter. "Achter die digitale bestelling schuilt een complex en gestructureerd logistiek proces."

Hr of marketing: wie draagt de broek?

Rekrutering Innovatief rekruteren is geen spielerei meer nu onze economie buigt onder de jobs die niet ingevuld geraken. Waar bedrijven vroeger een advertentie konden plaatsen en rustig wachtten op kandidaten, moeten ze dezer dagen actief hun jobs verkopen. Recruitment wordt marketing.