Home Business Drie vragen aan... Velde Groep

Drie vragen aan… Velde Groep

Waarmee moet je rekening houden in de zoektocht naar buitenlands talent?
“Allereerst: de cultuurverschillen. Een heleboel blijven onder de oppervlakte, hoewel je daar ook rekening mee moet houden. Dat maakt het een stuk complexer, zeker wanneer je over de grens rekruteert. Hoe ga je in een bepaald land met elkaar om, wat zeg je wel en niet? Wat moet je tussen de regels door horen? Enzovoort.”

Wat kan de meerwaarde zijn van zo’n medewerker?
“Dat hij die cultuurverschillen niet onderschat, omdat hij er nu eenmaal middenin zit. En die zijn er altijd. Ook al spreek je dezelfde taal, zoals bij Nederlanders en Vlamingen. Een buitenlandse rekruut zal bijgevolg niet struikelen over een bepaalde interpretatie, terwijl een eigen medewerker eerst die cultuurverschillen zal moeten absorberen en dan de vertaalslag maken. Iemand die letterlijk én figuurlijk de taal spreekt, kan dus van goudwaarde zijn.”

Waarom is de matching van ambities belangrijk?
“Het mag niet gaan om het zomaar invullen van een vacature, een gaatje in het organigram. Je moet de ambities van het bedrijf binnen een bepaalde markt helder definiëren én die van de kandidaat achterhalen. Op die manier kun je nagaan of bedrijf en rekruut dezelfde doelen willen bereiken. Je moet iemand vinden die wil bijdragen aan je ambities.”

MEER

Universeel cultureel

cultuur Ons land zit vol creatievelingen: van muzikanten over schilders, tot danstalenten, kunstenaars en filmmakers. Het aanbod is in ieder geval zeer divers, en reikt vaak zelfs over de landsgrenzen heen. 

‘Ik dring nooit mijn smaak op, ik moet...

Michèle Van Sebroeck Een huis mooi inrichten… voor veel mensen is het een haast ondoenbare klus. Niet voor Michèle Van Sebroeck, waarschijnlijk de bekendste interior designer van ’t land, dankzij het tv-programma De Huisdokter. “Iets moois kopiëren dat je ergens anders hebt gezien, dat lukt bijna nooit.”

Waarom opleiding meer is dan een ‘one time shot’

Opleidingen Vandaag zien meer en meer ondernemingen de nood aan opleidingen op maat om de leercurve bij hun medewerkers hoog te houden.

Er koeltjes bijzitten

hitte Maak je klaar voor een hete zomer en kom hier te weten hoe je je moet wapenen tegen de hitte zodat je je hoofd koel kunt houden.

Op weg naar een klimaatslimme Vlaamse landbouw

Landbouw Een evenwicht vinden tussen landbouw, recreatie en natuur is een uitdaging, zegt Hendrik Vandamme. Net als het klimaatslimmer maken van de landbouw.

Welk type voedingsconsument ben jij? Van experimenteren...

VoedingDe ene keer mag je geen koolhydraten eten, de andere keer zijn vetten ongezond. Tegenwoordig heeft iedereen zijn idee over voeding. Elke Vlaming trekt dan ook met een andere instelling naar de winkel. Om de consument beter te begrijpen maakte het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserij (VLAM) een indeling in zeven types. Vind hier uit wat voor voedingsshopper jij bent.