leasingmarkt
Business

Drie vragen aan… Fraikin

09.07.2019
door Fokus Online

Hoe ziet de leasingmarkt voor trucks eruit?

“Hiervoor baseren wij ons bij Fraikin op het aantal inschrijvingen van nieuwe voertuigen. Daar zien we een lichte groei in bedrijfsvoertuigen met potentieel voor operationele leasing. Naast leasing op lange termijn en korte termijnverhuur, beheren we een vloot ook op basis van fleetmanagement. Zo onderhouden wij bijvoorbeeld 200 voertuigen voor geldtransporteurs zoals Group 4.”

Welke bedrijven zitten op de leasingmarkt?

“Dat is een gezonde mix van zowel grote als kleine ondernemingen. Namelijk omdat er naast standaardvoertuigen (multi-merk), ook voertuigen op maat van de klant aangeboden kunnen worden. Dat gaat van zowel koelvoertuigen en hydraulische voertuigen, zoals kraanwagens en hoogtewerkers, tot ook ambulances.”

Wat zijn de belangrijkste voordelen van leasen?

“Als je een 360-graden-service aanbiedt, kan de klant zich volledig concentreren op zijn core-business. Dat wil zeggen dat je zowel zorgt voor het wagenpark van de klant als het onderhoud ervan. Bijvoorbeeld alle keuringen, verzekering, schades… Met een vast SPOC (single point of contact, nvdr.) weet de klant waar hij eventueel terecht kan voor vragen of problemen. Op die manier weet een onderneming ten slotte altijd perfect waar ze aan toe is.”

Vorig artikel
Volgend artikel