Home Business Carrière 3 vragen aan... Stéphanie Leclère, Leclère & Consultants

3 vragen aan… Stéphanie Leclère, Leclère & Consultants

Stéphanie Leclère
Leclère & Consultants

Wat is de meerwaarde van diversiteit op de werkvloer? 

“Diversiteit maakt vandaag deel uit van employer branding: bedrijven worden beoordeeld op hun maatschappelijke meerwaarde, en dat beïnvloedt hun succes in het aantrekken van getalenteerde, geëngageerde en gemotiveerde medewerkers. Wanneer een bedrijf door diversiteit hoog in het vaandel te dragen de samenleving correct weerspiegelt, voelen werknemers en klanten er zich thuis. Die tevredenheid is de motor van hun succes.”

Is ons land op dat vlak een
goede leerling? 

“Binnen knelpuntberoepen zien we dat werkgevers probleemloos diversiteit omarmen, zolang de werknemer zijn job goed doet. Het gebeurt nog zelden dat werkgevers subtiel hun voorkeuren doorgeven. Als het toch gebeurt, is dit vooral bij searchopdrachten, waarbij de parameters van een job niet gepubliceerd worden. Als land zijn we misschien geen schoolvoorbeeld, maar onze Belgische ondernemers leren snel bij.”

Hoe kom je tot een evenwichtige, diverse groep medewerkers? 

“Dat hangt af van de grootte van een bedrijf. Buschauffeurs aantrekken voor een overheidsbedrijf is iets anders dan discreet een kaderlid benaderen in opdracht van een kmo. Het is het engagement én de voorbeeldfunctie van de werkgever of de ondernemer die baanbrekend zijn, met de overheid die hierin regulerend kan zijn. Maar bottomline: diversiteit begint bij onszelf.”

MEER

Creditmanagement heruitgevonden

Efficiënt creditmanagement houdt de cashflow op peil en vormt de hoeksteen van een gezond financieel bedrijfsbeleid. Facturen tijdig betaald krijgen is van levensbelang. Steeds vaker worden hiervoor (ro)bots en artificiële intelligentie ingezet.

Samenleven met 176 nationaliteiten

Frieke Van ZundertDiversiteit en Antwerpen is geen nieuwe combinatie. Een bezoek aan het MAS of Red Star Line Museum toont dat we elke dag een stap zetten in een eeuwenlang verhaal. Migratie heeft van onze stad en provincie een diverse samenleving gemaakt. Eén die ons uitdaagt om elke dag het beste te halen uit samenleven met 176 nationaliteiten.

De revival van de cowboy

ModeAls we dan toch door de koude of regen moeten, dan liefst in stijl. ’s Avonds kunnen we misschien in onze sponsen pyjama onder een dekentje voor de televisie kruipen maar als we buitenkomen, mag het toch iets meer zijn. Ieder seizoen heeft zijn contouren, zijn modeverschijnselen waar we – willen of niet – genoodzaakt zijn om in mee te gaan.

3 vragen aan… Luc Verstraete, managing director bij mail...

Geautomatiseerd creditmanagement laat bedrijven toe om klanten-debiteuren op een persoonlijke en geautomatiseerde manier te benaderen vanaf de factuur, over de herinnering of aanmaning tot en met de betaling. Data-analyse via algoritmes en machine learning leiden hierbij tot het juiste betaalverzoek op het juiste moment, zonder menselijke tussenkomst.

Martijn Peters: Winter is… going

Opinie Martijn Peters: Voor zij die bij krakend vriesweer onverschillig blijven wanneer prachtige ijsbloemen ontluiken en de lippen stijf op elkaar houden om een spoor van vluchtige wolkjes te voorkomen, is de komst van een zachtere winter wellicht iets om naar uit te kijken...

Werkbaar werk: essentieel om te blijven

Kijk eens naar je dichte familie- of vriendenkring: er zal wel minstens één iemand zijn die op zoek is naar ander werk. Niet uit...