laadpalen
Business

Netwerk laadpalen: 3 vragen aan… TSG Belgium

09.06.2020
door Fokus Online

Is onze infrastructuur klaar voor een elektrificatie van de autovloot?

“In België is er zeker nog marge om het aantal laadpalen danig uit te breiden. Vaak citeren experts dat als een knelpunt voor de verdere groei van het aantal elektrische wagens. Maar vanuit de sector zien we dat een verhoging zeker haalbaar is. Het aantal elektrische wagens stijgt, en onze infrastructuur moet nu volgen.”

Waar zien jullie nog kansen voor laadpalen?

“Onze focus ligt op laadpalen op het werk en langs de weg. Niet iedereen heeft namelijk de luxe om thuis te kunnen opladen. Zij moeten dat dus vooral op kantoor doen. Voor langere afstanden hebben we ook laadpunten onderweg nodig. Tankstations kunnen op die manier ook chauffeurs met elektrische wagens aantrekken.”

Hoe positioneren onafhankelijke spelers zich in dat geheel?

“Wij zijn niet verbonden aan één fabrikant van laadpalen. Als eindklant is het vaak koffiedik kijken in die complexe markt. Daarom is een onafhankelijke partij als TSG zo belangrijk. We dienen als trusted advisor bij het uitkiezen van de producten, met service nadien. Als zo’n paal uitvalt, dan verlies je een cruciale schakel in elektrische mobiliteit. Daarom staan we in voor het hele traject: van advies tot installatie en daarna de service, en dat binnen de hele Benelux.”

Vorig artikel
Volgend artikel