Home Business 3 vragen aan... Search & Selection

3 vragen aan… Search & Selection

Wat is het belang van assessments?
“Een assessment is een graadmeter van iemands competenties: hoe goed kan hij of zij een bepaalde job uitvoeren? Zo weet de werknemer welke ROI hij mag verwachten bij het aanwerven van een bepaalde kandidaat, zeker bij functies waarbij bedrijven liever geen risico’s nemen. Het dwingt bedrijven ook na te denken over welke competenties er nodig zijn voor een job. Bedrijven weten of beseffen dat niet altijd zelf.”

Hoe verschillen assessments van development-trajecten?
“De methode loopt min of meer gelijk, maar het doel is anders. Hier wordt vooral gepeild naar het ontwikkelingspotentieel. In eerste instantie vooral bij interne krachten, maar in de war for talent is dit ook een manier om na te gaan hoe interessante kandidaat-werknemers zelf gecoacht en getraind kunnen worden om hen klaar te stomen voor een job.”

Zetten developments werknemers niet aan om promotie te vragen? Of loonsverhoging?
“Als we competenties meten voor een adjunct-directeur zijn dat nog altijd andere competenties dan voor een directeur. Dat gezegd zijnde: voor high potentials kan dit inderdaad een stap zijn om hun carrière een nieuwe wending te geven. Met talentorganisatie en coaching is het dan zaak voor het bedrijf om hen te houden.”

MEER

Drie vragen aan… Heytens

Heytens is specialist in raamdecoratie en richt haar winkels tegenwoordig veel vaker in volgens een jong en modern concept.

Soudal: een lokale speler op de buitenlandse markt

Soudal De small is beautiful-filosofie is niet aan Dirk Coorevits, CEO van Soudal besteed. “Elke onderneming kan groeien. Het is gewoon een kwestie van willen én volharden.”

Bart Albrechts: ‘Verpakkingen zijn een volwaardig deel van een...

Interview Bart Albrechts is bijna twee jaar General Manager van DS Smith België, een van de grootste spelers op de Belgische, en wereldwijde, verpakkingsmarkt. Wat de verpakkingsindustrie zo boeiend maakt? We laten het hem graag zelf vertellen.

Nobel(g)prijswinnaars

Beeldjesseizoen voor wetenschappers en algeheel uitzonderlijke figuren met een hart voor de mensheid in al haar facetten: sinds gisteren zijn alle Nobelprijzen van het jaar 2018 uitgereikt. Alweer een bende knappe knoppen die een prestigieuze onderscheiding –en een hele smak geld –van het Zweedse Stockholm of Deense Oslo mee naar huis mogen nemen. Dit jaar echter geen Belg op de lijst van Nobelprijswinnaars.

Wie is klaar voor de jobs van morgen?

Levenslang leren De helft van de beroepen die we anno 2030 zullen uitoefenen, kennen we vandaag nog niet. Tel daarbij op dat ook bestaande jobs grondig zullen worden hertekend, en je komt automatisch uit bij levenslang leren. Toch zetten we er met zijn allen nog te weinig op in.

Over de toekomst van de rechtspraak gesproken…

De rechtspraak legt haar eigen historiek vast in vonnissen en arresten. Ze geeft daarmee ook deels haar toekomst vorm, al ziet niet iedereen de contouren daarvan nog even duidelijk als vroeger – ondanks of met dank aan de steeds complexere wet- en regelgeving.