Home Business 3 vragen aan... Search & Selection

3 vragen aan… Search & Selection

Wat is het belang van assessments?
“Een assessment is een graadmeter van iemands competenties: hoe goed kan hij of zij een bepaalde job uitvoeren? Zo weet de werknemer welke ROI hij mag verwachten bij het aanwerven van een bepaalde kandidaat, zeker bij functies waarbij bedrijven liever geen risico’s nemen. Het dwingt bedrijven ook na te denken over welke competenties er nodig zijn voor een job. Bedrijven weten of beseffen dat niet altijd zelf.”

Hoe verschillen assessments van development-trajecten?
“De methode loopt min of meer gelijk, maar het doel is anders. Hier wordt vooral gepeild naar het ontwikkelingspotentieel. In eerste instantie vooral bij interne krachten, maar in de war for talent is dit ook een manier om na te gaan hoe interessante kandidaat-werknemers zelf gecoacht en getraind kunnen worden om hen klaar te stomen voor een job.”

Zetten developments werknemers niet aan om promotie te vragen? Of loonsverhoging?
“Als we competenties meten voor een adjunct-directeur zijn dat nog altijd andere competenties dan voor een directeur. Dat gezegd zijnde: voor high potentials kan dit inderdaad een stap zijn om hun carrière een nieuwe wending te geven. Met talentorganisatie en coaching is het dan zaak voor het bedrijf om hen te houden.”

MEER

Digitaliseren kun je leren

Digitalisering Water is jammer genoeg niet onuitputbaar. Een bewust inzicht in het watergebruik om waterprocessen efficiënter te maken, is wat drinkwaterbedrijven, industrieën en gemeenten nodig hebben. De ultieme redder in waternood? Data, data en nog meer data. 

Een stukje paradijs op aarde

TuinarchitectuurWeinig dingen die zo aangenaam zijn als verpozen in een mooie, perfect onderhouden tuin. Maar wat precies ‘mooi’ is, wil wel eens veranderen. Want net als in kleding, auto’s en schoenen zijn er ook in tuinen trends en modes. Welke planten en stijlen zijn nu in? En vooral: welke zijn out?

Kerstdiner zonder stress: Seppe Nobels (deel 2)

Niets zo triest als kerstavond al stressend in je keuken doorbrengen. Met de tips en recepten van Michaël Vrijmoed tover je een indrukwekkend menu op tafel.

Een auto zal altijd een oplossing zijn

Europcar De wegen slibben dicht, de CO2-emissie moet omlaag en toch zal een auto altijd een oplossing zijn, vertelt Michaël Xhonneux van Europcar Mobility Group Belgium.

Tekenencefalitis: klein beestje met soms grote gevolgen

Tekenbeet Teken, het zijn geen fijne beestjes. Ze kunnen niet alleen de gevreesde ziekte van Lyme doorgeven, maar ook tekenencefalitis, zeg maar: hersen(vlies)ontsteking. Het gebied waar de ziekte voorkomt breidt uit, maar gelukkig kun je je wel laten vaccineren. 

Hoe wordt de lockdown geen knockdown voor retail?

E-commerce Retail krijgt met de Covid-19-crisis een stevige uppercut te verwerken. Alles op het defensief zetten, is in het midden van een battle nooit een goed idee. “Winkels en e-commerce kunnen elkaar meer dan ooit versterken.”