12.8 C
Antwerp
13 november 2018

Business travel plukt de vruchten van de digitalisering
B
.

De digitaliseringsgolf heeft het bedrijfsleven grondig door elkaar geschud. Sommigen bleven achter, anderen sprongen meteen op de trein en hebben deze e-volutie overleefd. Zo heeft onder andere de (zaken)reissector gereageerd met online boekingssytemen, boekingsapps voor vluchten, hotels en noem maar op.

Verschillende zakenreiskantoren, waaronder BTS Travel, hebben zich dan ook verdiept in het aanbieden van online tools – Travel Portal is er een van – die zakenreizen verbeteren op 3 niveaus:

1. De boekers

In veel bedrijven vind je mensen die zich met het boekinsproces bezighouden. Van travel managers, directieassistenten, tot de directie zelf. Het is dan ook erg belangrijk dat zij goed omgaan met de boekingen van business travels. 

Online one-stop-shoptools zorgen ervoor dat je in alle fasen van het boekingsproces bijstand kunt vragen of hulp om wijzigingen door te voeren. Achter zulke tools zit er namelijk geen robotfunctie, maar een persoonlijke contactpersoon die alles opvolgt.

2. De reizigers

Uiteraard ondervinden de reizigers zelf veel voordelen van deze vooruitgang. Er bestaan apps in overvloed, die ervoor zorgen dat zij al hun reisgegevens bij zich hebben. Daarnaast kunnen ze op voorhand inchecken en hebben ze hun boarding passes altijd bij de hand. Bovendien zijn er verschillende apps die je bij problemen of vertragingen automatisch een melding geven.

3. De boekhouder

Ook boekhouders varen wel bij online reistools. Er komen namelijk heel wat kosten kijken bij een zakenreis. Niet alleen de vlucht of trein en overnachtingen moeten betaald worden, maar ook bijvoorbeeld de maaltijden en taxiritten ter plaatste. Dan is het maar al te handig dat je als reiziger al je kosten op één platform kunt indienen, door middel van een foto bijvoorbeeld, zodat de boekhouder alles overzichtelijk in één keer ontvangt en niet meer met verschillende Excel-bestanden moet werken.

©BCD TRAVEL
©BCD TRAVEL

 

Daarnaast kan ook het bedrijf zelf de vruchten plukken van zo’n technologische snufjes. Door te werken met één tool kunnen bedrijven veel beter de reisgegevens analyseren. Met welke luchtvaartmaatschappij wordt er het meest geboekt? Welke hotels of overnachtingsformules worden het meest gebruikt. Zo kun je, indien nodig, je travel policy aanpassen. Bovendien maakt veelvuldig boeken bij dezelfde partner het mogelijk om betere deals te onderhandelen.

Zakenreizen zonder technologie is dus ondenkbaar geworden. En die afhankelijkheid zal alleen maar groter worden. Hoewel bedrijven offline blijven boeken, heb je nu dus ook de keuze om een gedeelte online te doen. Ook je travel policy uit handen geven aan je zakenreisbureau is met een online tool mogelijk. Wanneer je medewerkers dan een reis boeken, fungeert je zakenreiskantoor als waakhond. Laat je enkel economy class toe bijvoorbeeld en probeert een reiziger toch business class te boeken, zal het systeem dit niet toelaten. 

Interview CEO Engels

Wat je ook verkiest, zolang je het belang van een goede en vruchtbare samenwerking met je partners en klanten uit het buitenland voorop stelt, in volle transparantie, komt alles goed.


Meer over…

BTS Travel is een ‘one stop shop bedrijf’. Voor ieder onderdeel hebben wij gespecialiseerde autonome afdelingen. Zakenreizen, Incentives, groepsaanvragen, congressen , events binnen en buiten België, VIP services, à la carte aanvragen. Wij beschikken over zeer uitgebreide contracten voor hotels, vluchten, autoverhuur, transfers en evenementen. Je boekt het bij ons eenvoudig offline, online of mobiel. Bij BTS Travel tref je een sterk en stabiel team van reisconsulenten aan. Allemaal zijn we experts in ons vak. Dat stelt ons in staat onze filosofie ‘één klant – één aanspreekpunt’ aan te houden.

Wij streven naar een zeer snelle en correcte afhandeling van iedere aanvraag.

Daarnaast helpen wij je graag met rapporteringen, advies voor het uitwerken van een travel policy, technische support, accountmanagement, 24/7 support … allemaal aan de scherpste voorwaarden. BTS  Travel is het Belgisch lid van Radius Travel (wereldwijd meer dan 20 miljard omzet) en wij zijn ook lid van Virtuoso  (enige in België) voor exclusieve deals met hotels. www.virtuoso.com – www.radiustravel.com

logo BCD Travel

Lees meer.

Meer dan een verpakking

Een product in een standaard verpakking die helemaal niets aan de verbeelding overlaat? Liever niet, toch? Deze zes innovatieve verpakkingen verleggen liever wat grenzen en maken de wereld niet enkel een tikkeltje mooier, maar ook veel leuker.   

Walter Grootaers: Sixty is the new forty

Je zou het hem niet nageven, maar Walter Grootaers van De Kreuners is 63 jaar. Hoe kijkt hij aan tegen ouder worden? Wat zijn de mijlpalen in zijn leven? En waarom verliet hij ooit ietwat depressief het podium van Rock Werchter? “Toen De Kreuners begonnen, dacht ik: dit duurt een jaar of vijf.”

Ouder blijft belangrijkste referentiepunt

Je kind de beste opvoeding meegeven, daar is het iedere ouder om te doen. Opvoeding beperkt zich echter niet tot de muren van het huis. Steeds meer is het een gedeelde sociale verantwoordelijkheid geworden tussen (groot)ouders, de school, de sportclub of de jeugdbeweging. Maar: “De hoofdbrok ligt toch altijd bij de ouders.”

Je eigen lichaam, het beste medicijn

Het menselijk lichaam is een wonderbaarlijk gegeven, niet in het minst omdat ons lichaam in veel gevallen voor zijn zelfherstel kan instaan. Van het aanmaken van nieuwe cellen, over het helen van gebroken botten tot het hernieuwen van ons bloed.

Gezond eten is vooral een evenwichtsoefening

Van de dokter tot onze ouders toen we klein waren. Van de fitnessinstructeur tot de voedingsproducent. Iedereen heeft het over gezond eten. Maar wat moeten we daar eigenlijk onder verstaan? We vroegen het drie experts die volop bezig zijn met gezonde voeding.

Luk Lemmens: Provincie vol troeven

De provincie Antwerpen is zoveel meer dan haar wereldbefaamde hoofdstad. Ze is de grootste provincie van Vlaanderen en wordt gekenmerkt door een rijke verscheidenheid aan troeven. Ze biedt heel wat mogelijkheden voor een smeltkroes van 1,8 miljoen inwoners, van Kempenaren en Maneblussers tot Sinjoren.

Archief.

Griet Deceuster:‘Onze visie op mobiliteit verandert’

Eeuwenlang zijn steden drukke plaatsen geweest, en ongetwijfeld zullen ze dat ook in de toekomst blijven. Maar de mobiliteitsoplossingen van morgen zullen verschillend zijn van die van vandaag. Griet Deceuster, directeur TM Leuven: “We gaan minder en minder zelf rijden, en meer en meer van diensten gebruik maken.”