Wallonië
België

3 manieren om Picardisch Wallonië deze zomer te ontdekken

19.07.2018
door Fokus-online.be
In samenwerking met Séverine Stiévenart, verantwoordelijke marketing ‘Maison Du Tourisme de Wallonie Picarde’

Weet je niet wat te doen deze zomer? Trek eropuit in Picardisch Wallonië. Deze regio heeft heel wat te bieden voor de hele familie en doet je even wegdromen in eigen land.

Te voet via 350 km wandelknooppunten

Picardisch Wallonië is een groene, gastvrije vlakte grenzend aan Lille, Brussel, Bergen en Kortrijk. Een wandeling door dit uitgestrekte landschap is dan ook een echte aanrader. Het nieuwe wandelnetwerk van Picardisch Wallonië leidt je door het natuurpark van het Pays des Collines. Via 350 km nieuwe bewegwijzerde wandelknooppunten. Zo ontdek je de mooiste landschappen en artistieke routes van Wapi. Zoals het Pad van het Vreemde, Het Pad van de Liefde, het Circuit van de Geneeskrachtige Planten… Tot 31 augustus geniet je van een korting van 20 procent op de kaart van de knooppuntwandelingen van het Pays des Collines. Gebruik hiervoor de code Fokuswapi op wapishop.be.

Met de fiets langs 1600 km aangelegde fietsroutes

De talloze kilometers aan fietsknooppunten naast kleine landweggetjes, 200 kilometer Voie Vertes en historische sites, laat Picardisch Wallonië-liefhebbers van de Petite Reine ook zeker niet onberoerd. Onderweg ontdek je het gezellige Doornik, de reuzenstad Aat, Lessines en zijn Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos, Belœil en zijn kasteel en Enghien met zijn uitzonderlijke park. Houd ook even halt in een van de honderd accommodaties met het label ‘Fiets Welkom’ om bij de ambachtelijke brouwerijen kennis te maken met meer dan honderd lokale bieren. Daarnaast is er ook het nieuwe aanbod aan fietsverhuur. Zowel klassieke als elektrische fietsen. In de toeristische informatiepunten van Picardisch Wallonië zijn er meer dan 100  fietsen beschikbaar.

Door de uitzonderlijke evenementen en toeristische sites

Dit jaar wordt Wallonië buitengewoon! Buitengewoon Wallonië is dan ook het thema voor het toeristische jaar 2018 in het zuiden van België. Het is een mooie gelegenheid om de unieke evenementen en het ruime aanbod van de streek in de kijker te zetten. Dit jaar zul je je in Wapi geen seconde vervelen. Zo kun je genieten van wandelingen langs artistieke routes en boeiende interpretatiecircuits, niet zo alledaagse fietsevenementen en musea die in de kijker worden gezet.

Vorig artikel
Volgend artikel